Business Hi-Tech

Brinel: Vom continua să facem angajări

Brinel Cluj: Vom continua să facem angajări

Autor: Ştefan Vrabie

16.05.2011, 23:55 1924

Marcel Borodi, directorul executiv al furnizorului de soluţiiinformatice Brinel Cluj, care are o cifră de afaceri de 77 demilioane de lei (peste 18 mil. euro), spune că vrea să continueangajările datorită cererii tot mai mari din partea clienţilor şică urmăreşte să achiziţioneze companii mici care să-i consolidezebusinessul.

"Am făcut angajări în 2010 şi vom mai face şi în acest an.Suntem mereu în căutare de oameni cu competenţe în IT", declarăBorodi, precizând că va angaja specialişti software, manageri deproiecte IT, consultanţi de business şi ingineri tehnico-comercialipentru promovarea soluţiilor companiei. "Vom mări echipa în zona devânzări şi software cu cel puţin 25 de specialişti. Dezvoltareapotenţialului uman va fi şi pentru anii următori o direcţiestrategică a Brinel."

Un alt punct vizat în acest an de compania Brinel esteextinderea pe piaţă.

"Activitatea principală în zona de solution provider/integrarede sisteme informatice ne determină să ne uităm cu atenţie laposibile ţinte de achiziţie", spune Borodi.

Compania urmăreşte în primul rând achiziţionarea de firme cusoluţii de nişă bine consolidate în piaţă.

Furnizorul de soluţii informatice Brinel Cluj-Napoca aînregistrat anul trecut o creştere a cifrei de afaceri cu peste 60%faţă de 2009, la 77 milioane lei (peste 18 milioane euro).

În 2009, la începutul recesiunii, instituţiile puteau amâna fărăriscuri investiţiile pentru câteva luni, activitatea economicăscădea, iar companiile abia se puteau descurca cu ceea ce aveaudeja fără noi investiţii. "2010 nu a adus multe lucruri noi ca sădetermine schimbarea, dar s-a schimbat percepţia, a început din noupiaţa să funcţioneze. Peste 60% creştere an la an ne-a datîncredere şi ne-a permis să ieşim din zona incertitudinilor", adeclarat Borodi.

Borodi a subliniat că profitul a fost obţinut în principal princontrolul atent al costurilor.

Proiectele complexe cu o componentă soft şi alte servicii cuacelaşi caracter au fost un alt factor care a dus la creştereaafacerilor.

Soluţiile integrate şi proiectele complexe au generataproximativ 50% din cifra de afaceri realizată de companie anultrecut. Pentru 2011 Brinel are ca obiectiv menţinerea creşteriiafacerilor şi obţinerea de profit. În primul trimestru al acestuian veniturile au crescut cu 5% faţă de aceeaşi perioadă a anuluitrecut, a Brinel.

"Ne propunem să continuăm creşterea şi în viitor. Piaţa internăîşi revine mai încet şi nu ne aşteptăm la un procent de creşteremai mare de 10%-15", a afirmat Borodi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO