Business Hi-Tech

Britanicii de la Azimo atacă piaţa locală şi ţintesc să intermedieze online transferuri de 40 mil. dolari într-un an

Michael Kent, CEO şi fondator al Azimo

Michael Kent, CEO şi fondator al Azimo

Autor: Ioana Nita

04.11.2015, 11:30 319

Azimo, start-up-ul londonez care facilitează transferul de bani în afara ţării de rezidenţă cu ajutorul unei platforme online - website şi aplicaţie mobilă -, ţinteşte ca în decurs de un an de la lansarea serviciului pentru piaţa locală să in­termedieze transferuri de circa 40 de milioane de dolari, ceea ce înseamnă aproximativ 1% din valoarea totală a remiterilor pe care le fac ro­mânii stabiliţi în străinătate.

„Valoarea remiterilor românilor din străinătate se ridică la circa 4 miliarde de dolari anual şi sunt aproximativ 3 milioane de romani care trăiesc în ţările din Uniunea Europeană, în principal în Spania, Italia, Germania şi Marea Britanie. Practic, în medie românii trimit acasă în medie 1.300 de dolari pe an. Pentru început vrem să ajungem la o cotă de piaţă de 1% în Ro­mânia“, a declarat Michael Kent, CEO şi fon­dator al Azimo. El a adăugat că în primul an esti­mează că circa 100.000 de români stabiliţi în străinătate vor transfera bani prin Azimo.

Pentru un transfer de bani din euro în euro, Azimo percepe un comision de 1% din suma transferată, iar în cazul în care se transferă bani din euro sau lire sterline în  lei se percepe o taxă fixă de 2,99 euro sau lire sterline.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO