Business Hi-Tech

Business Magazin. Americanii de la Vertiv, un gigant prezent în 130 de ţări, încearcă să se extindă mai mult în România, având în vedere nevoia tot mai mare de procesare şi stocare a datelor, dar şi interesul pentru tehnologia AI. Cine este Adrian Dincă, EMEA HR director la Vertiv

Autor: Alexandra Cepăreanu

05.11.2023, 16:40 100

Pe fondul unei nevoi tot mai mari de procesare şi stocare a datelor, dar şi al interesului crescut pentru tehnologia AI, dezvoltatorul şi distribuitorul de soluţii de infrastructură digitală critică şi de continuitate şi servicii suport IT&C Vertiv România – subsidiara locală a companiei americane cu acelaşi nume –, şi-a setat două obiective necesare: extinderea activităţii şi operaţiunilor pe piaţa naţională şi mărirea echipei – care în prezent numără 370 de specialişti. Ce oportunităţi oferă piaţa anul acesta?

Nu ne propunem să deschidem birouri în alte locaţii din România, dar avem ca obiectiv să creştem mai ales în Cluj, unde găsim candidaţi buni. În ultimii ani am observat o creştere de două cifre a activităţii companiei Vertiv pe piaţa locală şi ne aşteptăm ca tendinţa să continue şi în anii următori, din cauza nevoii tot mai mari de procesare, stocare a datelor şi a interesului în continuă creştere pentru inteligenţa artificială”, a spus pentru BUSINESS Magazin Adrian Dincă, EMEA HR director la Vertiv. Activ la nivel global, în 130 de ţări, jucătorul a intrat pe piaţa locală în 2016 şi deţine în prezent două birouri – unul în Cluj (care este şi sediul companiei pe piaţa din România) şi unul în Bucureşti.

Dincă a adăugat că performanţa în afaceri din prima jumătate a anului 2023 a fost „excelentă”, în ceea ce priveşte piaţa din România, cu o cerere crescută pentru produsele aflate în portofoliul companiei. La nivel global, în 2022 Vertiv a raportat un venit global de 5,7 miliarde de dolari, în creştere de la 4,99 miliarde de dolari în 2021, iar pe plan local, compania a închis anul cu o cifră de afaceri netă de aproape 82 de milioane de lei, potrivit datelor publice disponibile. Reprezentul businessului este însă rezervat în a oferi estimări precise cu privire la evoluţia veniturilor locale din acest an. „Chiar dacă la începutul anului 2023 o consideram o ţintă de venituri ambiţioasă pentru piaţa potenţială a României, estimările noastre arată că suntem aproape de a obţine o altă creştere procentuală de două cifre faţă de 2022. Anul acesta a fost şi este încă foarte animat din punctul de vedere al oportunităţilor de afaceri, deoarece există multe investiţii noi în tehnologii precum 5G, AI, noul cloud şi spaţiu de colocare. Toate aceste activităţi aduc noi oportunităţi pe piaţa locală, unde Vertiv poate găsi spaţiu pentru a creşte. (…) Progresul în inteligenţa artificială este încă o veste bună. Aşteptăm cu nerăbdare rezultatele din Q3 şi Q4 din acest an.”

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO