Business Hi-Tech

Cantos: Vorbeste-mi frumos despre bursa

04.02.2004, 00:00 18



Capitolul la care exceleaza Cantos.com sunt stirile multimedia de business. Astfel, managerul interesat, sau investitorul care s-a orientat spre New York mai degraba decat spre Bursa din Bucuresti, poate afla chiar din gura celor avizati- presedinti de companii sau directorilor financiari- situatia economica, evolutiile pietelor, factorii pozitvi sau negativi, acele mici informatii tip "inside" care fac lumea afacerilor atat de savuroasa.



Toate informatiile in format video pot fi urmarite pe ecranul calculatorului, dar exista pe site-ul Cantos Communications si transcriseri ale acestor momente filmate, pentru cei care prefera sa vada datele imprimate. Pagina este acesibila tuturor, cu conditia completarii unui formular online. Site-ul dispune de un serviciu de cautare pentru identificarea informatiilor despre compania dorita, precum si categorii separate pentru marile companii, mici intreprinderi sau institutii financiare, banci de investitii si altele. De asemenea, are o sectiune dedicata exclusiv companiilor europene.



Cantos ofera nu numai informatii ale agentiilor de stiri, ci a devenit un loc unde managerii isi pot transmite direct mesajul clientilor sau rivalilor din domeniu. Fiecare interviu dureaza intre 5 si 15 minute, se concentreaza asupra evenimentelor la zi din piata sau din viata companiei si nu contine nici un comentariu din partea Cantos. Avantajul? Mesajul ajunge direct la cei interesati, din orice colt al lumii.



In acest moment, 30.000 de oameni din 100 de tari acceseaza zilnic site-ul Cantos. Printre utilizatori se numara manageri si actionari, analisti financiari sau ziaristi, investitori. Nu lipsesc nici micii intreprinzatori particulari, care invata astfel cum sa isi extinda afacerile. Sunt de asemenea prezenti furnizorii de echipamente sau companii care cauta astfel de servicii, precum si oficialii diverselor institutii financiare din Marea Britanie, SUA, Canada, Japonia si alte tari.



Pentru a-si ajuta si mai mult clientii, Cantos a lansat online si un serviciu de comunicare pe Internet, unde responsabilii companiilor, oficialii institutiilor si investitorii pot comunica in direct. Singura necesitate este existenta unei camere video care sa fie conectata la Internet. Acest serviciu este accesibil direct pe www.cantoscomms.com.



Sistemul Cantos este usor de utilizat. Fiecare companie sau investitor particular primeste dreptul de a crea o pagina proprie, prin care isi poate prezenta informatiile pentru public. Tot acolo, clientul isi poate crea singur interviurile sau declaratiile de presa, poate introduce prezentari video ale companiei sau orice alta informatie relevanta. In momentul in care stirea este de interes public, la zi, ea ajunge automat pe prima pagina a site-ului. Altfel, este listata intr-una din categorii, in functie de domeniul de activitate al companiei.



Printre clientii Cantos se numara in prezent companii precum British Telecom (BT), Rolls Royce, Shell, casa de discuri EMI sau Warner Brothers. Anul trecut, Cantos a batut palma cu WallStreetAudio, companie care furnizeaza o parte din continutul de stiri multimedia al site-ului. De asemenea, a fost semnat un contract cu Reuters pentru furnizarea de continut video.
www.cantos.com

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO