Business Hi-Tech

Care e cel mai ieftin pachet cu telefon mobil şi cartelă prepay din România. Ce operator îţi trimite gratis acasă o cartelă gratuită

Care e cel mai ieftin pachet cu telefon mobil şi cartelă prepay din România. Ce operator îţi trimite gratis acasă o cartelă gratuită

Autor: Adrian Seceleanu

13.08.2011, 16:38 12202

Vodafone şi Cosmote, numărul doi respectiv trei pe piaţa de telefonie mobilă din România sunt companiile care au în magazine cele mai ieftine pachete care includ şi un telefon mobil şi o cartelă prepay cu un număr de telefon, potrivit datelor de pe pagina web a companiilor. Orange, liderul pieţei, şi RCS&RDS nu au în ofertă asemenea pachete, conform datelor de pe paginile lor de internet.

Pentru clienţii care nu doresc să semneze un contract de servicii pe unul sau doi ani de zile Vodafone şi Cosmote au în ofertă pachete prepay cu telefon şi cartelă la preţuri care variază între 99 de lei (inclusiv TVA) şi 421 de lei, în funcţie de mobilul inclus.

La Vodafone cel mai ieftin pachet, cu un tarif de 99 de lei, include un mobil realizat special pentru operator şi care poartă brandul Vodafone şi o cartelă care asigură 500 minute de apeluri şi 500 de sms-uri în reţea, valabile 30 zile de la data activarii. Telefonul Vodafone 246 este un mobil simplu cu Radio FM, Music player, MMS şi jocuri. Timpul de convorbire este de până la 10 ore.

Un alt pachet prepay Vodafone include un alt mobil sub brand propriu, Vodafone 543, şi o cartelă, la preţul de 259 lei. Vodafone 543 are un ecran tactil de 2.4", cameră foto de 1,3 megapixeli cu posibilitate de înregistrare video, MP3 Player şi Radio FM. Cu browser-ul Opera Mini utilizatorii pot naviga pe Internet sau să-şi verifice emailurile.

Cel mai scump pachet prepay de la Vodafone, cu un tarif de 99 de euro (TVA inclus) conţine telefonul Vodafone Smart, Cartela Vodafone şi cadou o Cartelă de reîncărcare cu 10 Euro credit. Smartphone-ul din pachet are sistem de operare Google Android 2.2 şi ecran touchscreen de 2,8 inch.

Oferta Cosmote: telefoane Alcatel, Nokia şi Samsung, preţuri de până la 269 de lei

La Cosmote, preţurile pornesc - la fel ca şi la Vodafone, de la 99 de lei şi urcă la cel mult 269 de lei. Cel mai ieftin pachet, de 99 de lei, include o cartelă şi un mobil Alcatel OT 209/Energy. Un alt pachet prepay Cosmote, cu un preţ de 109 lei, include pe lângă cartelă şi Samsung E1170/Ene.

Cel mai scump pachet din oferta Cosmote este cel care costă 269 de lei, şi include telefonul Nokia 2323 Classic şi cartela Cosmote cu 20 de euro credit: 5 euro credit inţial plus 15 euro, câte 5 euro credit lunar, timp de 3 luni, începând cu luna următoare activării cartelei.

Reducere de 10 euro la Orange

Orange, liderul pieţei locale de comunicaţii mobile, nu are în ofertă pachete care includ telefoane mobile şi cartele prepay însă compania oferă reduceri de 10 euro la achiziţia unui mobil pentru clienţii noi prepay. Condiţia pentru a accesa această reducere este ca utilizatorul să realizeze şi o reîncărcare a creditului de 5 euro după achiziţia unei cartele noi. De asemenea, Orange le permite utilizatorilor să comande şi să primească gratuit, prin intermediul site-ului propriu, o cartelă sim cu număr.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO