Business Hi-Tech

Care este miza tabletelor PC: o piaţă de 35 de milioane de terminale chiar de anul viitor

Care este miza tabletelor PC: o piaţă de 35 de milioane de terminale chiar de anul viitor

Autor: Radu Racu

28.09.2010, 15:30 27

Mai mulţi producători de electronice, printre careHewlett-Packard, Samsung, Research In Motion şi chiar Google, auanunţat lansarea unui model de tabletă PC care să concureze cuiPad-ul celor de la Apple, într-o cursă în care fiecare participantîncearcă să obţină o felie cât mai mare dintr-o piaţă estimată săcrească în 2011 la 35 de milioane de exemplare vândute, de la 16milioane anul acesta.

Apple a vândut 3 milioane de iPad-uri în primele 80 de zile dela lansare, iar acum, confruntată cu o presiune din ce în ce maimare din partea concurenţei, se pregăteşte să lanseze o nouăversiune în anul 2011. Analiştii din domeniul IT de la GoldmanSachs afirmă pentru Bloomberg că firma lui Steve Jobs va lansa învara anului viitor o nouă versiune iPad, care va fi mai subţire,mai uşoară , şi va include şi o cameră web şi porturi USB.Diagonala va fi păstrată în jurul a 10 inci, întrucât ţinta de 7inci - în jurul căreia se concentrează concurenţa - nu a fostimplementată cu succes la Apple. În trimestrul al doilea al anului,vânzările iPad au adus 2,2 miliarde de dolari în visteriaApple.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO