Business Hi-Tech

Care sunt noile dispozitive Google care vor fi lansate la evenimentul Android din 29 octombrie

Care sunt noile dispozitive Google care vor fi lansate la evenimentul Android din 29 octombrie

Autor: Cătălina Butan

28.10.2012, 12:44 1406

Nexus 4 este ultimul model de smartphone din seria Nexus, a celor de la Google, derivat din modelul LG Optimus G, care va rula versiunea 4.2 a sistemului de operare Android.

Primul smartphone Nexus a fost produs de HTC, iar următoarele două au revenit gigantului Samsung. LG a reuşit astfel să-şi pună în premieră brandul pe un telefon Nexus.

Alte vedete ale evenimentului sunt versiunea îmbunătăţită a tabletei Nexus 7, de 32 de GB şi tableta Nexus 10, cu un ecran de 10 inci, care va fi produsă de Samsung. Tableta Nexus 7 este ansamblată de compania taiwaneză Asus.

Versiunea 4.2 a Android, variantă îmbunătăţită a platformei "Jelly Bean" (4.1) , care va fi lansată tot în cadrul evenimentului va permite crearea unor profile seperate pe tabletă pentru mai mulţi utilizatori.

În aceeaşi dată de 29 octombrie, un alt gigant din industria IT&C, Microsoft va lansa oficial sistemul de operare pentru smartphone-uri, Windows Phone 8.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO