Business Hi-Tech

CD-urile continua sa domine industria muzicala europeana

30.09.2004, 00:00 16

In ciuda popularitatii crescande a melodiilor in format digital, CD-urile vor continua sa fie principalul produs al acestei industrii, sustin studiile de piata realizate de companiile specializate.
Analiza evolutiilor pe aceasta piata continua sa fie extrem de dificil de realizat, iar marile companii din domeniu dau rezultate diferite. Insa un lucru este sigur: discurile nu au concurent. Astfel, conform Jupiter, in 2009, piata muzicii digitale in Europa se va apropia de un miliard de dolari pe an, insa vanzarile de discuri vor insuma aproximativ 12 miliarde de dolari. Compania rivala Forrester Research estiemaza ca peste 5 ani, incasarile din muzica digitala in Europa vor insuma 5 miliarde de euro, adica aproape 30% din valoarea intregii piete.
Marile case de discuri sprijina acum prin toate mijloacele site-urile care comercializeaza legal melodii in format digital, sperand sa combata astfel pirateria online si site-urile care permit schimbul de fisiere intre utilizatori (P2P).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO