Business Hi-Tech

Ce operatori de comunicaţii au avut performanţe mai bune decât piaţa în S1

Ce operatori de comunicaţii au avut performanţe mai...

Autor: Adrian Seceleanu

12.12.2014, 00:07 458

După publicarea de către Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a datelor statistice privind evoluţia industriei de telecom în primul semestru al acestui an pot fi realizate şi primele evaluări ale performaţei operatorilor în raport cu piaţa.

Serviciile de televiziune şi internet prin linii fixe au înre­gistrat creşteri ale numărului de utilizatori / abo­namente în prima jumătate a acestui an, în timp ce numărul de abonamente din telefonia mobilă a stagnat, iar numărul de cartele preplătite de telefonie mobilă şi cel de linii fixe au scăzut în acest interval, arată datele arbitrului telecom.

Cum arată performanţele indivi­duale ale operatorilor în raport cu cele ale industriei pentru perioada analizată?

Pe piaţa de internet fix - care a crescut cu 3% sau 100.000 de abo­namente în primul semestru - UPC a atras aproximativ 25% din această creştere, înregistrând o performanţă de peste două ori mai bună decât piaţa. Telekom (fostul Romtelecom), pe de altă parte, a pierdut clienţi pe o piaţă în creştere. Datele agregate ale com­paniilor şi ale arbitrului telecom su­ge­rează că restul operatorilor care nu publică date în mod regulat despre baza de clienţi au absorbit restul creşterii, de peste 70 de mii de abonamente: este vorba de companii precum RCS&RDS şi Digital Cable Systems (AKTA), dar şi furnizorii mai mici independenţi. RCS&RDS, companie controlată de antreprenorul Zoltan Teszari din Oradea, nu publică date despre evoluţia clienţilor decât către acţionari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO