Business Hi-Tech

Cel mai popular gadget al momentului - MP3 playerul

18.02.2005, 00:00 28

Cel mai apreciat gadget electronic al momentului pare sa fie MP3 playerul, reiese dintr-un studiu al institutului american Pew Internet and American Life Project: unul din zece americani adulti detine un astfel de aparat (in total, 22 de milioane de persoane).
"Idila" dintre americani si playerele muzicale digitale a fost posibila in principal datorita faptului ca tot mai multe case se conecteaza la Internet de mare viteza, comenteaza BBC. Aproape 25% dintre cei cu astfel de conexiuni la Internet detin si un player muzical, in timp ce doar 9% dintre americanii care se conecteaza la net prin dial-up au si un MP3 player, reiese din studiul citat.
Pe categorii de varsta, cei mai pasionati de playere muzicale sunt adultii peste 30 de ani (20% detin unul). 14% dintre persoanele intre 30-39 de ani au un MP3 player, in ceea ce-i priveste pe cei peste 40 de ani procentul fiind acelasi (14%).
Conform autorilor raportului, vanzarile de playere muzicale cresc rapid datorita usurintei in utilizare si a disponibilitatii tot mai largi pe Internet a muzicii in format digital.
"Este inevitabil ca piata sa creasca si mai mult, pe masura ce sunt lansate noi modele, iar scopurile sociale in care ele sunt folosite se diversifica - schimb de melodii, emisiuni radio pe Internet", a spus unul dintre autorii raportului, citat de BBC.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO