Business Hi-Tech

Cele mai tari mobile de la Mobile World Congress

Cele mai tari mobile de la Mobile World Congress

Sony Ericsson Idou are o camera digitala de 12 megapixeli

16.02.2009, 18:02 54

Zeci de mii de specialisti din industria telefoniei mobile se intalnesc saptamana aceasta in Barcelona, in cadrul targului GSMA Mobile World Congress, pentru a lansa noi produse si pentru a incerca sa se asigure ca sectorul va supravietui declinului economic global, scrie presa internationala.

Apple, producatorul smartphone-ului iPhone, este principalul absent al editiei din acest an, care reruneste circa 50.000 de oameni, cu 5.000 mai putin decat anul trecut.
Nokia, cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, a lansat un magazin online de software si continut media, oficialii companiei sperand la un succes similar cu cel al App Store-ului companiei Apple.
Pe de alta parte, Olli-Pekka Kallasvuo, CEO al Nokia, a declarat ca se asteapta la o recesiune "profunda, de durata si globala", oferind perspective pesimiste asupra climatului economic.
Insa, situatia actuala pare ca nu va afecta nivelul cererii pentru servicii de date pe telefoanele mobile, potrivit unor studii efectuate de Nielsen si gigantul Cisco, cel mai mare producator de echipamente de retea din lume.
HTC Touch Diamond 2: ecran mai mare si rezolutie sporita pentru camera fotoGrupul GSMA (GSM Association) estimeaza ca, la nivel global, aproximativ 100 de milioane de persoane acceseaza internetul prin intermediul telefoanelor mobile.
Sony Ericsson a dezvaluit duminica un terminal mobil cu o camera foto de 8 megapixeli si a anuntat ca va aduce pe piata, in a doua jumatate a anului curent, un telefon mobil cu o camera foto de 12 megapixeli, ce poarta numele de cod "Idou". Dispozitivul are un ecran tactil de 3,5 inchi (8,9 cm) si conectivitati 3G/HSDPA si Wi-Fi. Utilizatorii vor avea posibilitatea de a conecta terminalul direct la un televizor cu ecran plat.
Adobe Systems, compania care a popularizat utilizarea video-urilor si animatiilor pe Web, va introduce o noua versiune a tehnologiei Flash care functioneaza atat pe PC-uri, cat si pe smartphone-uri.
Compania, care produce si aplicatiile Acrobat sau Photoshop, planuieste sa transpuna pana anul viitor Flash-ul pe telefoane mobile, atunci cand ar trebui sa apara si primele mobile compatibile, dezvoltate pe platformele Android (Google), Windows Mobile (Microsoft) si Symbian (Nokia).
Compania taiwaneza HTC (High Tech Computer) a lansat versiunea a doua a terminalului Touch Diamond, unul dintre cele mai bine vandute telefoane ale companiei. Comparativ cu predecesorul sau, Touch Diamond 2 are diagonala ecranului tactil mai mare, de 3,2 inchi (8,1 cm), precum si o rezolutie sporita pentru camera foto: 5 megapixeli.
Grupul britanic Vodafone, cel mai mare operator de telefonie mobila din lume, a testat in cadrul targului o noua tehnologie 3G HSPA+ care atinge o viteza maxima de descarcare a datelor de 20 de megabiti pe secunda, comparativ cu rata standard de 7,2 Mbps a conexiunilor HSDPA.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO