Business Hi-Tech

CEO IBM: Continuam angajarile, desi gasim mai greu oameni si creste presiunea pe salarii

CEO IBM: Continuam angajarile, desi gasim mai greu oameni si creste presiunea pe salarii

Mihai Tudor, director general al IBM Romania: "Numarul de angajati va creste sensibil si in perioada urmatoare"

23.04.2008, 18:00 99

IBM Romania, subsidiara locala a celui mai mare furnizor global de servicii IT, si-a majorat numarul de angajati in primul trimstru al acestui an si va continua sa recruteze personal, desi aceasta sarcina a devenit mai dificila in contextul dificultatilor intampinate in identificarea resurselor si al salariilor in crestere.
"Numarul de angajati ai IBM Romania, atat in ce priveste firma-mama, cat si in cele doua centre internationale pe care le detinem este in continua crestere", a declarat pentru ZF Mihai Tudor, director general al IBM Romania. "Sunt prevazute cresteri sensibile si in continuare", a adaugat Tudor, care a evitat sa ofere date exacte.
Totusi, avand in vedere ca in luna septembrie 2006 IBM avea deja peste 700 de angajati, iar in decembrie 2007 compania a deschis un centru global de livrare servicii cu peste 250 de angajati, este de asteptat ca personalul IBM in Romania sa depaseasca sensibil 1.000 de oameni.
Seful IBM Romania spune ca angajarile vor continua chiar daca pe piata de resurse umane se resimt dificultati. "Constatam ca a aparut o anumita lipsa de personal calificat si in plus si o anumita scadere a personalului calificat. A crescut foarte mult si solicitarea pe linie de pachete salariale. Acest fapt are evident o implicatie pentru toate firmele de pe piata, insa este vorba de un proces normal intr-o tara in plina dezvoltare".
In ce priveste evolutia afacerilor companiei pe piata locala in primul trimestru al acestui an, Mihai Tudor a evitat sa ofere cifre exacte, insa a sugerat ca ritmul de crestere a fost peste cel inregistrat pe piata IT, evaluat pentru acest an de compania de analiza IDC la 11%.
Conform presei internationale, Romania este una din pietele cu "hipercresteri" pentru compania IBM, iar compania a inregistrat in T1 performante puternice pe piata locala.
"IBM a evoluat foarte bine pe pietele emergente cu hipercresteri ale pietei IT, in tari precum Romania", a declarat Shaw Wu, analist al American Technology Research, citat de presa internationala.
Pentru acest an, obiectivul lui Tudor este ca afacerile IBM sa creasca cu o rata apropiata de cea inregistrata anul trecut.
"2008 este un an important pentru ca trebuie sa dovedim ca putem creste la un nivel apropiat de cel pe care l-am atins in 2007. Planul strategic de activitate pentru acest an prevede extinderea acoperirii geografice si a canalului de vanzari", a spus Tudor. Piata locala IT a crescut anul trecut cu circa 16%, ceea ce inseamna ca afacerile IBM in Romania au avansat cu aproximativ 20%, in linie cu performantele altor sibsidiare IBM din tari emergente.
In ce priveste anul trecut, seful IBM spune ca afacerile au crescut pe toate segmentele de activitate, si in special pe zona echipamentelor de stocare si a serverelor, unde compania si-ar fi majorat cota de piata. Piata locala de echipamente de stocare a avut anul trecut o valoare de 52 mil. dolari, pe care au fost comercializate aproape 9.000 de produse, conform datelor furnizate ZF de IDC Romania.
Piata locala de servere a avut anul trecut o valoare de 88 mil. dolari, numarul de echipamente livrate fiind de aproape 15.000, potrivit aceleiasi surse. Fiecare dintre cele doua piete a crescut anul trecut cu aproximativ 20%, din punctul de vedere al valorii. Oficialii IDC nu au precizat cotele de piata ale furnizorilor din Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO