Business Hi-Tech

CEO-ul Oracle va avea salariu de un dolar pentru anul fiscal 2010

23.08.2009, 16:48 27

Grupul american IT Oracle a anuntat ca va reduce salariul directorului general, Larry Ellison, la valoarea simbolica de un dolar pentru anul fiscal 2010, de la un milion de dolari in precedentul an fiscal, transmite Reuters.

"Comitetul de compensare al (Oracle - n.r.) admite ca Ellison are o participatie importanta la Oracle, insa considera ca ar trebui sa pimeasca compensatii, intrucat detine un rol vital in operatiunile, strategia si dezvoltarea grupului. Totusi, in anul fiscal 2010, directorul general a acceptat diminuarea salariului la un dolar", se arata intr-un comunicat al companiei transmis bursei americane.

Un purtator de cuvant al Oracle a refuzat sa comenteze.

Pachetul de beneficii al directorilor grupului cuprinde salariul de baza, un bonus anual in bani si optiuni privind cumpararea de actiuni.

In anul fiscal 2009, salariul lui Larry Ellison, fondatorul Oracle, a reprezentat doar 1,2% din beneficiile primite, 97% constând din bonusuri si pachete de actiuni, iar 1,8% din alte compensatii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO