Business Hi-Tech

Cisco incearca sa cucereasca IMM-urile

22.09.2005, 18:42 15

Compania producatoare de echipamente pentru retele informatice Cisco Systems Romania a lansat o solutie completa de comunicatii care consta in produse si servicii personalizate destinate in principal intreprinderilor mici si mijlocii (IMM-uri), a precizat Bogdan Constantinescu, country manager al Cisco pentru Romania si Republica Moldova.

Companiile mici si medii reprezinta "motorul" de crestere al vanzarilor Cisco, iar solutiile oferite de compania americana le vor ajuta sa-si imbunatateasca eficienta, a explicat el. "Acestea au evoluat cel mai mult si au ajuns sa reprezinte, ca volum, o proportie egala cu a celorlalte doua segmente foarte importante pentru noi - sectorul public si operatorii telecom", a spus Constantinescu.

Pentru IMM-uri, solutia Cisco aduce un pachet de servicii destinate comunicarii, IP Communications Express, dar si telefoane dotate cu ecrane LCD pentru videoconferinte. Companiile de dimensiuni medii vor avea la dispozitie o solutie de voce si conferinta Web, un sistem de mesagerie vocala, dar si un produs prin care utilizatorii vor putea primi telefoane prin IP, utilizand un singur numar de telefon si mai multe echipamente (telefonul mobil, cel de la birou, cel de acasa).

Cisco Systems Romania a raportat pentru anul fiscal incheiat la 31 iulie o crestere a pietei de aproximativ 33% fata de anul fiscal 2004, crestere datorata in primul rand "tehnologiilor avansate" (in conceptia Cisco, aici intra comunicatiile prin IP, securitatea informatica, comunicarea wireless si retelele de fibra optica - n.r.), a explicat Bogdan Constantinescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO