Business Hi-Tech

Compania Connections a implementat un robot pentru gestionarea abonaţilor Medicover

Compania Connections a implementat un robot pentru...

Autor: Ioana Nita

30.10.2019, 00:00 224

Compania locală Connections Consult, specializată în dezvoltare software, furnizare de servicii BPO şi IT în regim outsourcing şi integrare IT, a dezvoltat un robot bazat pe tehnologia RPA (Robotic Process Automation) de la UiPath, pentru Medicover, cu ajutorul căruia managementul contractelor şi al beneficiilor pe care le au abonaţii şi asiguraţii grupului medical se realizează în mod automat.

Robotul, numit SAM (Subscriptions Assistant Manager), poate să înroleze noii abonaţi, să modifice beneficiile existente într-un plan de abonament, să adauge dependenţi (copii sau rude) la planul de beneficii al abonatului sau să termine contracte. „Crearea lui SAM a durat o lună, iar testarea încă o lună, pentru că au existat mai multe excepţii pe care robotul a trebuit să le trateze separat, fapt ce a crescut semnificativ complexitatea procesului. Principalele provocări au fost legate de interacţiunea robotului UiPath cu aplicaţia existentă de management al abonaţilor.

Pe baza unei chei unice, robotul identifică o persoană, aplică modificări şi update-uri în contractele aferente, întocmai ca un operator uman“, a explicat Bogdan Florea, fondator Connections şi vicepreşedinte ANIS. În prezent, robotul SAM este complet operaţional, iar compania lucrează deja şi la alte proiecte de automatizare pentru Medicover.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO