Business Hi-Tech

Compania lituaniană Spark şi-a extins activitatea în patru zone noi din Bucureşti. „Observăm o creştere a curselor pe termen lung, de peste două zile, ce reprezintă deja 15% din totalul curselor efectuate”

Cristian Prichea, Country Manager al SPARK România.

Cristian Prichea, Country Manager al SPARK România.

Autor: Alexandra Cepăreanu

28.11.2023, 13:52 97

Spark, compania lituaniană care oferă un serviciu de tip car-sharing pentru închiriere de maşini electrice prin intermediul unei aplicaţii mobile, care şi-a început activitatea pe piaţa din România în 2019, şi-a extins serviciul în patru zone noi din Bucureşti, precum Promenada, AFI Cotroceni, Unirea Shopping Center şi în complexul rezidenţial Cosmopolis, au transmis reprezentanţii companiei printr-un comunicat. În prezent, peste 46.000 de clienţi folosesc în prezent serviciul de car-sharing electric, media de utilizare fiind de 3.500 de curse pe săptămână, cu o distanţă medie de aproximativ 15 kilometri per cursă.  

„(...) Şi în cele patru noi locaţii în care au fost amenajate zone dedicate, accesul pentru vehiculele SPARK este gratuit, indiferent de timpul petrecut acolo. În centrele comerciale, barierele se ridică automat la citirea numerelor SPARK, nu este nevoie de tichet pentru acces. Serviciul nostru oferă utilizatorilor oportunitatea de a avea o maşină în apropiere de fiecare dată când au nevoie, pe care o pot utiliza pentru câteva minute, o zi sau o perioadă mai lungă. De altfel, observăm o creştere exponenţială a curselor pe termen lung, de peste 2 zile, care reprezintă deja 15% din totalul curselor efectuate în prezent”, a spus Cristian Prichea, Country Manager al SPARK România.

El a adăugat că în parcarea AFI Cotroceni, la etajul 2, sunt 9 locuri special amenajate pentru maşinile electrice SPARK, în Promenada, la ambele niveluri, -2 şi -3, sunt 12 locuri dedicate, iar la Unirea Shopping Center, la etajul 3, sunt 10 locuri disponibile pentru maşinile de car-sharing SPARK.

De asemenea, SPARK propune o alternativă de transport cu emisii zero, uşor accesibilă şi la preţuri convenabile şi celor care locuiesc în cartierele rezidenţiale moderne, situate în afara Bucureştiului. Astfel, în complexul Cosmopolis, în faţa centrelor comerciale, sunt 8 locuri de parcare speciale pentru a prelua o maşină SPARK şi a călători către orice destinaţie din ţară. În plus, în toate cele patru noi zone deschise din noiembrie, utilizatorii SPARK au la dispoziţie şi staţii de încărcare.

Potrivit reprezentanţilor companiei, SPARK devine o opţiune importantă şi pentru companiile care doresc să deconteze transportul în siguranţă al angajaţilor pentru deplasările din timpul zilei, în interes de serviciu. În prezent, peste 250 de companii au conturi Business active pe care le folosesc pentru a-şi susţine angajaţii care lucrează într-un sistem de lucru hibrid, cu prezenţă parţială la birou, sau au diverse drumuri de făcut în oraş, în interes de serviciu.

SPARK este un brand internaţional care oferă servicii de car-sharing electric în Europa de Sud-Est şi în ţările baltice. Lansat în Bucureşti, în 2019, cu 50 de maşini complet electrice, SPARK şi-a extins flota auto de 7 ori şi a devenit cel mai mare operator de car-sharing 100% electric, din România, au transmis reprezentanţii companiei. Aplicaţia SPARK România are deja peste 46.000 de utilizatori activi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO