Business Hi-Tech

Companiile locale au cheltuit peste 42 milioane de dolari anul trecut pe servicii cloud

Companiile locale au cheltuit peste 42 milioane de dolari...

Autor: Ioana Nita

02.11.2016, 00:05 99
Piaţa locală de soluţii IT în cloud s-a situat anul trecut la 42,20 de milioane de dolari, în  creştere cu 80,2% faţă de 2014, în condiţiile în care companiile alocă tot mai mult din bugetele pentru infrastructura IT în cadrul procesului de transformare digitală, potrivit unui studiu realizat de compania de cercetare de piaţă IDC citat de Oracle România.
 
Peste 7% din cheltuielile IT realizate anul trecut de companiile locale au fost direcţionate către serviciile cloud, acestea îndreptându-se treptat spre o structură de cheltuieli mai mică pentru hardware-ul, software-ul şi serviciile IT tradiţionale. „Tiparele investiţiilor în IT la nivel local au început să se schimbe. În prezent, companiile trec printr-un proces de tranziţie şi se îndreaptă spre consumul de soluţii cloud care oferă o infrastructură IT sigură, mai eficientă şi scalabilă, care poate fi adaptată cu fiecare schimbare la nivelul mediului de business“, conform repre­zen­tanţilor Oracle România, subsi­diara locală a gigantului american cu acelaşi nume, unul dintre cei mai mari furnizori de soluţii cloud la nivel global. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO