Business Hi-Tech

Computer Associates se extinde in Romania

01.11.2002, 00:00 77

Computer Associates International (CA) a lansat ieri in Romania cel mai nou produs al sau, AllFusion Modeling Suite V4.1, o solutie integrata IT pentru afaceri, care va fi vanduta pe piata autohtona prin intermediul companiilor Datacom si DNA Software. CA  are in plan si extinderea echipei din Romania, a anuntat Mihai Olaru, general manager al DNA Software. De asemenea, cu ajutorul echipei locale, Computer Associates a deschis un birou nou in Bulgaria. Produsul AllFusion Modeling Suite este o solutie IT folosita in arhitectura sau industrie,care ofera o imagine de ansamblu asupra bazelor de date, posibilitatea inventarierii acestora si stabilirea exacta a standardelor. Computer Associates (CA) este unul dintre cei mai mai producatori de software la nivel mondial. Formata in 1976, CA are clienti in peste 100 de tari si are peste 80.000 de angajati in intreaga lume. Majoritatea firmelor care au apelat la soclutiile CA sunt prezente in Fortune 500.
Anul acesta profitul net al companiei este in crestere, pe semestrul doi al 2002 fiind de 772 milioane dolari, cu 5% mai mare ca in aceeasi perioada a anului trecut. Desi nu are inca foarte multi clienti in Romania, partenerii CA, Datacom si DNA Software, promit ca situatia se va schimba in viitorul apropiat. CA ofera si solutii de securitate, cel mai mare contract fiind incheiat cu Societatea Nationala Nuclearelectrica SA, pentru implementarea solutiei InoculateIT, varianta preferata si de Silcotub Zalau.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO