Business Hi-Tech

Contractul pentru reteaua NetCity nu a fost aprobat

03.03.2008, 17:18 17

Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a respins in sedinta sa de vineri contractul de concesiune de lucrari publice care ar fi permis continuarea proiectului de dezvoltare a retelei metropolitane de fibra optica NetCity, conform Mediafax.
Proiectul a fost sustinut de 28 de voturi, in timp ce 35 de voturi au fost impotriva. Pentru a putea trece, contractul NetCity avea nevoie de 29 de voturi.
Realizarea retelei metropolitane de fibra optica necesita investitii estimate la 202 mil. euro, suportate in intregime de firma care a castigat licitatia, respectiv UTI Systems, impreuna cu subcontractorii Ericsson, Alcatel Lucent si Neotel.
Castigatorul licitatiei are obligatia ca, in urmatorii doi ani, sa monteze retele de telecomunicatii subterane pe 1.350 de strazi, urmand ca pana in anul 2012 sa finalizeze proiectul pe toate cele peste 5.000 de artere ale Capitalei.
Nu este clar ce se va intampla acum cu reteaua de fibra optica, daca va continua constructia acesteia sau nu. O mare parte dintre operatorii de cablu si telefonie au contestat realizarea acestui proiect. Argumentul primariei Bucuresti este ca retelele de pe stalpi sunt supraaglomerate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO