Business Hi-Tech

Conturile SAP devin mai solide cu constributie SUA

23.04.2004, 00:00 16

Cel mai mare producator de software pentru afaceri din lume, compania germana SAP, a anuntat cresterea pentru prima oara in ultimii trei ani a incasarilor din licentele pentru aplicatii, care au insumat in primul trimestru al acestui an 370 de milioane de euro.
Incasarile totale ale companiei germane au fost in aceste trei luni de 1,6 miliarde de euro, cu 2% mai mari decat in aceeasi perioada a lui 2003 si in linie cu asteptarile analistilor pietei. Profitul net in primul trimestru a fost de 229 de milioane de euro, cu 23% mai mare decat anul trecut, peste asteptarile analistilor.
Conform oficialilor companiei, SAP si-a crescut vanzarile in SUA, unde realizeaza cam un sfert de incasarile sale, cu aproape 45% fata de primul trimestru al anului trecut. Producatorul german a anuntat de asemenea ca a angajat peste 550 de oameni in primul trimestru.
Statisticile pietei arata ca SAP si-a consolidat pozitia de lider al pietei de aplicatii pentru afaceri, cota sa de piata la nivel mondial crescand la 54%.In general piata de software pentru afaceri are o evolutie pozitiva. De pilda compania PeopleSoft a anuntat cresterea incasarilor cu aproape 33% pe primul trimestru al acestui an, iar Oracle si Siebel Systems au avut de asemenea rezultate bune pe primul trimestru.
dan.dragomir@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO