Business Hi-Tech

Cosmote plateste un eurocent pentru caderile de semnal

08.02.2009, 18:05 45

Cosmote Romania, al treilea operator de telefonie mobila de pe piata locala, a anuntat ca va plati clientilor sai un eurocent pentru fiecare apel intrerupt cauzat de pierderea semnalului GSM in retea.

Compania va plati, atat pentru abonati, cat si pentru posesori de cartele prepay, un eurocent (0,0119 euro cu TVA inclusa) pentru fiecare apel intrerupt, plafonul maxim acordat pentru fiecare numar de telefon in parte fiind de 2,38 euro pe luna (TVA inclusa).
In cazul utilizatorilor de cartele preplatite, banii se adauga creditului existent. Operatorul a anuntat ca nu ofera bani pentru convorbirile intrerupte cu numere netaxabile si a mai precizat ca evidenta apelurilor intrerupte va fi asigurata automat de sistemele proprii. Cosmote, detintut de grupul elen OTE, a investit in ultimii trei ani peste 600 mil. euro in extinderea si modernizarea retelei GSM.
Aria de acoperire a operatorului a ajuns, conform propriilor estimari, la peste 98% din zonele locuite ale tarii. "Pentru anul 2009, Cosmote va continua investitiile in modernizarea si extinderea capacitatii retelei atat in interiorul cladirilor, cat si in afara acestora", a declarat Lampros Iskos, chief technical officer al operatorului.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO