Business Hi-Tech

CoSoSys a vandut 4 mil. licente pentru soft de protectie a datelor

CoSoSys a vandut 4 mil. licente pentru soft de protectie a datelor

Roman Foeckl, CEO CoSoSys: Dorim sa extindem biroul din Germania si sa deschidem un nou birou in Europa de Est, in care vom investi intre 75.000 si 100.000 de dolari.

15.07.2008, 19:42 62

Compania CoSoSys din Cluj-Napoca, producator de solutii pentru securitatea informatica care si-a deschis un birou in Silicon Valley, a comercializat anul trecut aproximativ patru milioane de licente software si estimeaza ca numarul acestora ar putea urca la sase milioane in 2008.
Compania distribuie in principal software pentru prevenirea furtului sau scurgerilor de date electronice (Endpoint Protector, Secure it Easy), precum si o serie de aplicatii pentru dispozitivele mobile de tipul memoriilor flash USB (Carry it Easy, care este cel mai bine vandut produs al companiei). Aplicatia adauga stick-ului USB functii de criptare si sincronizare (pentru documente, e-mail-uri etc.).
"In total, anul trecut am vandut circa patru milioane de licente ale aplicatiilor noastre, incluzand atat cele pentru protejarea datelor confidentiale, cat si cele pentru dispozitivele de stocare mobile. Anul acesta estimam ca vom ajunge la sase milioane", a declarat pentru ZF Roman Foeckl, directorul executiv si actionarul principal al CoSoSys.
Softul Endpoint Protector ofera companiilor posibilitatea de a monitoriza accesul angajatilor la dispozitive portabile de stocare si sa previna transferul de date confidentiale pe acestea.
"In ceea ce priveste produsele dedicate protejarii datelor confidentiale si prevenirii furtului sau scurgerii de date, principalii cumparatori sunt firme mici si mijlocii de pe diverse verticale - domeniul medical, financiar-bancar, IT", a declarat Foeckl, adaugand ca linia de produse ce vizeaza exclusiv dispozitivele mobile de stocare se vinde cel mai bine in randul utilizatorilor individuali.
"Pe acest segment colaboram indeaproape cu o serie de parteneri, printre care se numara compania olandeza Phillips si Verbatim, Freecom, PNY, takeMS", a adaugat Foeckl. Colaborarea consta in preinstalarea pe unele dintre produsele acestor companii a aplicatiilor dezvoltate de catre CoSoSys.
Foeckl a mai spus ca a observat o crestere puternica a cererii pe segmentul de business pentru acest gen de produse, crestere sustinuta de nevoia tot mai acuta a companiilor de a sustine dezvoltarea mobilitatii in cadrul propriei forte de munca.
Firma americana Verbatim este unul dintre cei mai importanti producatori mondiali de medii de stocare optice (CD, DVD), dar si de memorii flash (stick-uri USB, carduri SD etc.). Freecom este un producator olandez de dispozitive USB (hard disc-uri, stick-uri si tunere DVB-T). PNY este un important producator de memorii USB, carduri SD, dar si placi video Nvidia, iar takeMS produce atat memorii pentru PC (RAM), cat si memorii flash.
CoSoSys a realizat anul trecut o cifra de afaceri de circa 1 mil. euro si anticipeaza o dublare in 2008. "Pentru urmatorii doi ani (pana in 2010 - n. red.) estimam ca veniturile vor creste la 6 mil. dolari (3,8 mil. euro)", a declarat Foeckl.
La inceputul acestui an, compania si-a deschis un birou in orasul San Jose din Statele Unite, situat in Silicon Valley. Valoarea investitiilor in noul sediu, care va efectua operatiuni de vanzari, client service si asistenta tehnica, s-a ridicat la aproximativ 50.000 de dolari.
CoSoSys, infiintata in 2004 in Cluj-Napoca, mai are reprezentante in Asia si Germania.
"Dorim sa extindem biroul din Germania si sa deschidem un nou birou in Europa de Est, in care vom investi intre 75.000 si 100.000 de dolari", a mai spus Foeckl, adaugand: "Ne vom axa pe distributie, vanzari si marketing, scopul nostru principal fiind sa atingem o cota de piata cat mai ridicata".
In prezent, CoSoSys are 25 de angajati in cadrul biroului din Cluj si cinci in Germania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO