Business Hi-Tech

Cososys despre preluarea de către Astaro: Este adevărat, dar oferim detalii peste o lună

Autor: Laurentiu Cotu

10.01.2011, 23:50 53

Compania clujeană Cososys, specializată în soft pentruprevenirea furtului sau scurgerilor de date electronice, aconfirmat preluarea integrală de către compania germană Astaro,fără a preciza însă valoarea tranzacţiei.

Potrivit documentului publicat în Monitorul Oficial, firmaAstaro a preluat integral acţiunile companiei de la fondatorul şiCEO-ul Cososys, cetăţeanul german Roman Foeckl, însă în document nuapar detalii privind valoarea tranzacţiei, ci se precizează doar căAstaro i-a plătit fondatorului suma de 11.000 de lei, reprezentândvaloarea nominală a celor 100 de acţiuni.

"În momentul de faţă nu putem oferi informaţii suplimentarelegate de această tranzacţie, însă peste o lună, când toateoperaţiunile vor fi finalizate, anumite aspecte vor fi făcutepublice. Potrivit legislaţiei din România, am trimis anunţul cătreMonitorul Oficial cu patru săptămâni înainte de finalizarea tuturoroperaţiunilor legate de tranzacţie", a declarat pentru ZFTransilvania Alina Popescu, reprezentantul agenţiei de PR şiMarketing Mirror Communications, care gestionează relaţiile cumedia pentru compania clujeană.

Potrivit datelor din Monitorul Oficial, compania germană Astaroa preluat şi 96,6% dintr-un alt producător de soft la care RomanFoeckl deţinea acţiuni, respectiv Mobile Software Solutions.

Astaro a preluat 46,66% din acţiuni de la Foeckl şi 50% dinacţiuni de la celălalt acţionar, Michael Fritz Emil Bauner.Informaţii suplimentare legate de valoarea acestei tranzacţii nu aufost făcute încă publice.

În urmă cu doi ani, într-un interviu pentru Ziarul Financiar,fondatorul Cososys, Roman Foeckl, spunea că a primit la acea vrememai multe oferte de vânzare a companiei, pe care le-a refuzat, însănu excludea atunci varianta de a vinde o parte minoritară a firmei"cândva în viitor".

Cososys, fondată în 2004, a închis anul 2009 cu un profit net de73.000 de euro, la afaceri de 581.000 de euro, potrivit datelor dela Finanţe. Compania dezvoltă şi distribuie şi softuri specializatepentru dispozitive de tip USB Flash şi playere MP3, dar şiaplicaţii dedicate securizării mediului de lucru. Compania avea în2009 cinci angajaţi în România şi reprezentanţe în Germania şi înStatele Unite.

Compania germană Astaro, care oferă echipamente şi aplicaţiipentru securitatea infrastructurii IT, a fost fondată în anul 2000şi are 200 de angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO