Business Hi-Tech

CoSoSys mizeaza pe afaceri de 2,7 milioane de euro

15.12.2008, 18:19 38

Compania CoSoSys din Cluj-Napoca, producator de solutii pentru securitatea informatica, va incheia anul acesta cu o cifra de afaceri de 1,8 mil. euro, in crestere cu aproximativ 80% fata de 2007, insa sub estimarile initiale de 2 mil. euro.

"Am inregistrat o crestere de aproximativ 80% fata de anul 2007, reusind sa pastram astfel procentul de crestere anual de pana acum", a declarat Roman Foeckl, directorul executiv si actionarul principal al CoSoSys.
Perspectivele companiei pentru 2009 sunt putin mai rezervate, Foeckl anticipand un avans de 50% al rulajului, la circa 2,7 mil. euro, mizand pe lansarea unor noi versiuni ale soft-urilor existente si pe cresterea cotei de piata actuala. El nu a oferit detalii despre nivelul cotei pe plan local.
"Am resimtit efectele crizei financiare in mod indirect, prin intermediul partenerilor nostri. Spre exemplu, pe piata asiatica se manifesta o puternica presiune asupra preturilor la produsele consumer. In ceea ce priveste domeniul de securitate, exista inca o cerere puternica pe pietele vest-europene si nord-americane, insa companiile din alte regiuni, cum ar fi tarile baltice, au mari probleme in a-si atinge obiectivele de venit", mai spune seful companiei.
CoSoSys distribuie in principal software pentru prevenirea furtului sau scurgerilor de date electronice, precum si o serie de aplicatii pentru memoriile flash USB, care adauga functii de criptare si sincronizare (documente, e-mail-uri etc.).
Compania a comercializat anul trecut aproximativ patru milioane de licente software si estimeaza ca numarul acestora ar putea urca la sase milioane in 2008.
Infiintata in 2004 in Cluj-Napoca, firma are 25 de angajati. CoSoSys mai are reprezentante in Asia si Germania si la inceputul acestui an si-a deschis un birou in orasul San Jose din Statele Unite, situat in Silicon Valley.
Valoarea investitiilor in sediu, care efectueaza operatiuni de vanzari, client service si asistenta tehnica, s-a ridicat la aproximativ 50.000 de dolari (peste 38.000 de euro).
Compania a luat in considerare deschiderea unei reprezentante in Orientul Mijlociu, proiect care a fost insa amanat. "Deocamdata avem un agent de vanzari in India care se ocupa de aceasta regiune (care cuprinde Dubai, Israel sau Egipt). Pentru moment, proiectul initial de extindere este in asteptare", a mai spus Foeckl.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO