Business Hi-Tech

Crestere de 34% pentru K Tech - Ultra Pro

22.08.2007, 18:47 26

Grupul K Tech - Ultra Pro, proprietarul retelei de magazine Ultra Pro Computers, a obtinut in primul semestru al acestui an o cifra de afaceri de 41,9 milioane de dolari (31 mil. euro , 120,3 mil. lei), cu aproximativ 34% peste perioada similara a anului 2006.
Compania a consemnat in 2006 afaceri de 84,2 mil. $, in crestere cu 5% fata de anul anterior, si un profit de 1,5 mil. dolari.
"Politica de consolidare a grupului K Tech - Ultra Pro si strategia de extindere a retelei de magazine Ultra Pro Computers se regasesc si in evolutia pozitiva a cifrei de afaceri", a declarat directorul de marketing al grupului, Catalin Butolo.
Pentru acest an, K Tech - Ultra Pro si-a propus o crestere cu aproximativ 20% a cifrei de afaceri, in conditiile in care estimeaza un avans al pietei de profil cu un procent cuprins intre 10% si 15%.
Potrivit unui studiu realizat de compania de cercetare International Data Corp. (IDC), in primul trimestru din 2007, K Tech - Ultra Pro a obtinut o cota de 12,1% din piata de computere desktop, din punctul de vedere al numarului total de unitati vandute sub brandul propriu Ultra.
Butolo este de parere ca pana la sfarsitul acestui an compania isi va majora semnificativ cota de piata ca urmare a implicarii in programul guvernamental Euro200, prin care elevii si studentii din familii defavorizate pot achizitiona un PC pe baza unui cupon in valoare de 200 de euro oferit de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului (MECT).
"Prin prisma rezultatelor obtinute, estimam pentru finalul acestui an o crestere importanta a cotei de piata, ceea ce va confirma pozitia de lider pe piata IT&C", a subliniat oficialul K Tech - Ultra Pro.
Compania si-a mai propus pentru acest an extinderea retelei de magazine sub marca Ultra PRO Computers cu patru noi centre, care solicita o investitie totala de 550.000 de dolari.
Piata locala de PC-uri a crescut in trimestrul al doilea cu 58% fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 147 de milioane de dolari, iar vanzarile au atins 165.000 de unitati, cu mai mult de o treime peste nivelul din intervalul similar din 2006.
Reprezentantii IDC au estimat ca la sfarsitul lui 2007 piata computerelor personale se va apropia de 660 mil. dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO