Business Hi-Tech

Cum a trăit, aşa vrea să fie înmormântat. Funeraliile lui Steve Jobs, sub semnul discreţiei

Cum a trăit, aşa vrea să şi fie înmormântat. Funeraliile lui Steve Jobs, sub semnul discreţiei

Autor: Gabriela Dita - Mediafax

07.10.2011, 17:55 1205

Detaliile despre funeraliile lui Steve Jobs nu au fost făcute publice, iar oficialităţile din Sacramento, capitala statului California, au declarat că nu vor fi organizate funeralii de stat sau publice, transmite Reuters.

Steve Jobs a decedat miercuri, din cauza unei forme rare de cancer pancreatic.

Despre cofondatorul Apple se ştia că este un budist convins, astfel încât există posibilitatea ca familia sa să îi organizeze funeralii în concordanţă cu credinţa budistă, ceea ce ar însemna că trupul neînsufleţit al lui Jobs ar putea fi incinerat.

Potrivit ritualurilor budiste, trupurile decedaţilor sunt aduse acasă şi aşezate în pat cu capul îndreptat înspre nord. După priveghi şi incinerare, cenuşa se pune într-o urnă care este mai apoi ţinută în casă timp de câteva săptămâni sau luni, înainte de a fi îngropată.

Numeroşi clienţi ai Apple s-au adunat, joi, în faţa casei lui Steve Jobs din Palo Alto (California), la un altar improvizat din flori, mesaje de omagiu şi mere muşcate care imită legendarul logo al mărcii cofondate de acesta.

"Nu există, probabil, un omagiu mai bun pentru reuşita lui Steve decât faptul că numeroşi oameni au aflat vestea decesului său datorită unui obiect pe care el l-a inventat", a remarcat preşedintele american, Barack Obama.

"Steve era unul dintre cei mai mari inventatori americani, suficient de curajos pentru a gândi diferit, suficient de îndrăzneţ pentru a crede că poate schimba lumea şi suficient de talentat pentru a face acest lucru", a apreciat Obama.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO