Business Hi-Tech

Cum să faci afaceri de 300.000 de euro căutând oameni pentru Ericsson, OMV şi Adobe

30.08.2010, 23:20 623

IntelSol, firma de recrutare specializată în domeniul telecom,IT, energie şi construcţii, înfiinţată în 2007, câştigă între 500şi 3.500 de euro pentru fiecare candidat plasat în funcţie depoziţiile pe care sunt angajate persoanele recrutate, a declaratpentru ZF Alina Enăchescu, manager de recrutare al companiei.

"Suntem plătiţi în baza unui comision în momentul în carecandidatul este angajat. Comisionul porneşte de la 500 de europentru o poziţie de începător şi poate ajunge până la 3.500 deeuro", a spus Enăchescu. Compania a recrutat peste 150 despecialişti pentru companii din domeniul IT şi telecom. "Dintreaceştia, 100 au fost angajaţi de Ericsson, restul de 50 mergând lacompanii precum Adobe, OMV Petrom, Romsys sau Capgemini", explicămanagerul de recrutare al IntelSol.

Potrivit Alinei Enăchescu, pentru angajarea celor 150 depersoane au fost chemate la interviu peste 400 de persoane şi alte1.000 telefonic. Specialiştii sunt recrutaţi din baza de date acompaniei, care deţine peste 20.000 de CV-uri, şi a site-urilor desocializare. "De obicei recrutăm prin abordare directă în specialîn domeniul telecom, unde specialiştii se găsesc mai greu.Câteodată sunt doar 3-4 specialişti în ţară pentru un loc căutat decompanii", spune Enăchescu. Ea a adăugat că InterSol recrutează şipentru companii din domeniul financiar, vânzări & marketing,administrativ şi centre de externalizare IT.

Potrivit reprezentantului companiei, InteSol recrutează înprincipal în marile centre universitare, precum Bucureşti, Iaşi,Cluj, Timişoara. "De obicei preferăm Capitala, deoarece este maidificil pentru ceilalţi să vină din provincie în Bucureşti. Trebuiesă fie motivaţi, şi numai de salariu", a mai spus Alina Enăchescu,care a adăugat că unele companii oferă şi un bonus de relocare, decirca 1.000 de euro.

IntelSol are afaceri anuale de 300.000 de euro şi cinci oameni,doi dintre ei fiind angajaţi temporar în funcţie de diferiteproiecte. IntelSol este specializată pe servicii de recrutare depersonal cu contracte permanente în România, prestări de serviciiîn telecomunicaţii, IT, energie sau construcţii bazate pe proiecteîn străinătate şi recrutare de manageri de nivel mediu şi top.

Industria IT&C este una dintre puţinele industrii în carecontinuă angajările pe timp de criză, în condiţiile în care multecompanii au anunţat restructurări. Printre cei mai mari angajatoridin domeniul IT&C se numără companii multinaţionale precumHewlett-Packard, Oracle, IBM sau Adobe. Dacă iniţial angajările aufost concentrate în special în Bucureşti, companiile s-au extinsacum şi în teritoriu, în marile centre universitare. Spre exemplu,Alcatel-Lucent, unul dintre cei mai mari producători mondiali deechipamente telecom, a anunţat în primele luni ale anului că vaangaja în acest an câteva sute de persoane la Timişoara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO