Business Hi-Tech

Dan Garlasu, de la Cisco si Nortel, la Oracle Romania

17.03.2005, 00:00 454


Schimbarile de pe piata tehnologiei informatiei, aflata si in acest an in crestere, au inregistrat zilele acestea un nou episod interesant o data cu cooptarea lui Dan Garlasu in functia de director de vanzari infrastructura tehnologica la Oracle Romania.


Dan Garlasu va parasi astfel functia de country manager al reprezentantei locale a Nortel, unul dintre liderii mondiali in productia de echipamente pentru retele de comunicatii.


"In mod clar, mileniul trei inseamna trecerea la economia bazata pe cunoastere. Acest concept presupune aparitia intreprinderii virtuale, o data cu accelerarea fenomenului de globalizare. Afacerile nu mai au o locatie fixa, ci se distribuie intr-o anumita geografie si in aceasta situatie devine extrem de importanta informatia. Aceasta tendinta devine valabila si pentru Romania, o data cu apropierea aderarii la UE", a declarat pentru Ziarul Financiar Dan Garlasu. "Oracle s-a dovedit in ultimii 25 de ani lider pe aceasta piata a aplicatiilor care fac posibila economia cunoasterii - e suficient sa amintim aplicatiile pentru bazele de date - si de aceea am acceptat cu placere provocarea Oracle" - a continuat el.


Noua functie a lui Garlasu la Oracle Romania este una de top management, el raportandu-i direct directorului general Stefan Cojanu.


"Suntem incantati de cooptarea domnului Garlasu in echipa noastra de conducere, date fiind planurile ambitioase de dezvoltare a Oracle Romania", a declarat la randul sau Florin Draganescu, directorul de marketing al companiei.


Garlasu trece astfel din zona afacerilor cu echipamente de retea in cea a aplicatiilor software pentru afaceri.


Inainte de a lucra pentru Nortel, el a fondat, acum sapte ani, filiala romaneasca a celui mai important furnizor mondial de echipamente de retea pentru Internet, Cisco Systems, si a condus-o in aceasta perioada, reusind sa incheie contracte importante cu companii precum MobiFon si Astral Telecom. victor@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO