Business Hi-Tech

Dan Mihăescu, partener GapMinder: Închidem anul cu finanţări de aproape 5 mil. euro

Dan Mihăescu

Dan Mihăescu

Autor: Adrian Seceleanu

23.11.2018, 00:07 892

GapMinder, fond de investiţii de capital de risc recent lansat în România, cu fonduri totale de 26 de milioane euro, este în discuţii pentru finalizarea unei noi tranzacţii, care va intra top trei finanţări acor­date până acum de entitate.

„Cele mai mari trei investiţii reali­zate până acum sunt cele realizate în Fin­techOS, Smart Drea­mers şi o tran­zacţie care va fi comu­ni­cată public în perioada imediat următoare“, a declarat pentru ZF Dan Mihăescu, partener fondator al GapMinder VC. Mihăescu nu a oferit alte detalii. Finan­ţarea GapMinder de la FintechOS a avut o valoare de 0,6 mil. euro, iar cea de la SmartDreamers, la care au participat şi alte fonduri, de 1,2 mil. euro.

GapMinder, care s-a lansat oficial în ianuarie, estimează că va încheia anul cu tranzacţii cu o valoare de aproa­pe 5 mil. euro. „Estimăm că su­me­le totale vor ajunge la 4 - 4,5 mi­l. euro până la finalul acestui an, ca prime runde de investiţii. Până acum am discutat cu peste 80 de companii afla­te în fazele seed, preseed şi serie A şi cu alte 320 aflate în faza de accele­rare“. După cele câteva sute de întâlniri cu start-up-uri locale, Mihăescu spune că numărul de proiecte care sunt eligibile pentru a fi finanţate este destul de redus. „Este un ecosistem complex, aflat încă la început. Nu sunt multe proiecte gata să preia finanţări de tip seed şi preseed şi şi mai puţine în cazul finanţărilor de tip serie A“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO