Business Hi-Tech

DataS face bani din soft pentru confectii

16.03.2007, 21:13 138

Compania de software si servicii DataS din Targu Secuiesc, specializata in aplicatii pentru industria textila, a finalizat implementarea unei solutii soft de gestiune a productiei la fabrica poloneza Kodan.
Softul produs de firma romaneasca este utilizata simultan in Danemarca si Bulgaria, unde se afla sediul central, respectiv subsidiara locala bulgara a companiei. Kodan este o fabrica membra a grupului danez Brandtex, specializat in confectii de dama sub marcile Brandtex, Share, CPH, si mai produce si in regim de lohn pentru C&A.
DataS a anuntat ca anul trecut a crescut procentul de vanzari destinat exportului pana la 25 la suta din cifra de afaceri, fata de 8 procente in 2005. Compania a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 400.000 de euro si doreste o crestere de 25% a vanzarilor pentru anul in curs, pana la 500.000 de euro.
"Ideea, din 2002, a fost de a crea biblioteci de functii prin care interfetele de introducere a datelor (gridurile) sa fie realizate in timp foarte redus si in mod unitar/standard. Astfel momentan interfetele sunt standardizate, contin filtre implicite, au implicit facilitate de export a datelor in HTML, sunt extensibile cu campuri aditionale din partea utilizatorului si softul din spatele lor scrie/redacteaza si instructiunile necesare pentru Microsoft SQL Server pentru crearea tabelelor/campurilor, selectia si salvarea datelor", spune Laszlo Szabo, fondatorul si directorul companiei DataS.
Firma din Targu Secuiesc mizeaza pe solutii de tip MES (Manufacturing Execution System) si pentru ca, prin intermediul acestora, sustin reprezentantii DataS, managementul unei companii poate controla in timp real productia textila. GPD - General Production Data - este o solutie software ce combina functionalitatile aplicatiilor de tip ERP si MES (Enterprise Resource Planning si Manufacturing Execution System), si a fost dezvoltata pentru industria de textile-confectii-tricotaje.
DataS a fost fondata in 1992 si are in portofoliu 100 de clienti. Printre clientii firmei din Tg. Secuiesc se numara Confectii Integrate Moldova, din Iasi, detinuta de Irina Schrotter, Secuiana din Tg. Secuiesc, Confectii Barlad, RGT (Ready Garment Technology) si Leineweber (confectii si tricotaje sub marca Brax), precum si firma Canda International.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO