Business Hi-Tech

De ce a cumpărat Flanco laptopuri la reducere de la Altex

De ce a cumpărat Flanco laptopuri HP de la Altex

Retailerul de electronice, electrocasnice şi produse IT&CFlanco Retail a cumpărat vineri, în două ore, de la magazineleAltex, câteva sute de laptopuri marca HP scoase la vânzare cu undiscount de 30%, a declarat agenţiei Mediafax Dan Ostahie,proprietarul grupului Altex.

Acţiunea a fost confirmată de reprezentanţii Flanco, care aumotivat decizia prin faptul că preţurile practicate de HP înrelaţia cu compania sunt mai mari decât cele din magazine Altex şidin acest motiv achiziţiile au ca obiectiv preluarea întreguluistoc. Altex a lansat o campanie de reduceri de preţ pentru perioada10 - 13 iunie, la gama de laptopuri HP Compaq Presario înmagazinele Altex şi Media Galaxy, astfel că unul dintre modele eradisponibil la un preţ de 979 de lei. De asemenea, un alt laptop,care avea inclusă şi o licenţă Windows 7, era disponibil la un preţde aproape 1.400 de lei, faţă de 1.999 lei anterior.

"Campania a avut un real impact încă de la deschidereamagazinelor, vineri dimineaţă. Flanco Retail a achiziţionat câtevasute de produse în primele două ore de la deschiderea magazinelor",a spus Ostahie. El a adăugat ca este pentru prima oară când ocompanie concurentă cumpără produse din magazinele Altex într-ocantitate atât de mare.

"Nu ştiu de ce cumpără. Pobabil că vor să ne epuizeze stocul,dar avem suficientă marfă", a mai spus Ostahie. Acesta a adăugat căsuplimentar celor câteva sute de calculatoare cum­părate decompania concurentă au fost vândute mai multe produse şi cătreangajaţii Flanco. "Aceştia au revenit ulterior în magazine cusolicitarea de a schimba facturile de pe persoană fizică pepersoană juridică, respectiv Flanco Retail".

Adrian Olteanu, director general al Flanco Retail, a confirmatachiziţiile făcute vineri din magazinele Altex. "Este ade­vărat căam cumpărat. Preţul laptopurilor practicat de Altex era inferiorcelui pe care HP îl practica în relaţia cu Flanco Retail. Noi amvrut să cumpărăm tot stocul, dar după ce am făcut achiziţiile şis-a aflat că noi cumpărăm, Altex a modificat regulamentulpromoţiei", a mai spus Olteanu.

Duminică, Altex nu mai avea pe pagina web detalii despre aceastăpromoţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO