Business Hi-Tech

Dell Technologies: companiile trebuie să se adapteze transformărilor digitale pentru a-şi menţine productivitatea, de oriunde ar lucra angajaţii

Articol susţinut de Dell Technologies

Dell Technologies: companiile trebuie să se adapteze...
27.04.2020, 08:00 238

Măsurile de izolare şi carantină impuse de către autorităţi au direcţionat companiile către o schimbare accelerată a modului de lucru, respectiv a locaţiei din care angajaţii lucrează. Multe dintre companiile de pe piaţă treceau, deja, prin procesul transformării digitale, motiv pentru care au fost mai pregătite în faţa noilor schimbări. Majoritatea, însă, a perceput schimbarea ca un şoc, neştiind ce soluţii să caute cu prioritate şi ce tehnologii acoperă noile nevoi create.

Dell Technologies, unul dintre cei mai mari furnizori globali de tehnologie, explică ce produse şi soluţii sunt necesare companiilor, pentu a oferi un mediu de lucru flexibil şi sigur angajaţilor, cu impact minim asupra productivităţii lor şi modului de lucru.

 

Dispozitive în funcţie de tipul de job practicat şi accesoriile care să faciliteze experienţa angajaţilor

Primele dispozitive la care apelează companiile sunt laptopurile, respectiv cele special gândite pentru business, care oferă un grad sporit de performanţă în îndeplinirea sarcinilor de lucru. Dell Techologies, de exemplu, pune la dispoziţia angajaţilor şi clienţilor laptopurile Latitude, care vin cu funcţia Dell ExpressSign-In, ajutând atât la productivitate, cât şi la menţinerea securităţii. Este primul senzor de proximitate din lume activat de tehnologia Intel® Context Sensing, care permite detectarea prezenţei utilizatorului în faţa laptopului, activând sistemul, respectiv oprindu-l atunci când acesta se îndepărtează.

Pentru creatorii de conţinut, web-designerii, arhitecţii şi toţi cei care livrează materiale cu o componentă vizuală semnificativă, foto sau video, nevoia produselor se schimbă. Ei ar trebui să opteze pentru monitoare performante şi laptopuri gândite în acest scop. Display-urile Dell cu conectivitate USB-C sau laptopurile din seria G3 sunt alegerile sugerate de către Dell Technologies. Un alt element care face parte dintr-un echipament complet pentru lucrul de acasă se referă la accesorii, precum dock-urile, căştile, mouse-ul, tastatura. Deşi par neesenţiale, acestea pot fac diferenţa între o experienţă de lucru satisfăcătoare şi una foarte bună.

 

Soluţii de securitate pentru vulnerabilitatea în faţa atacurilor cibernetice

Conform unui studiu derulat de către companie la finalul anului 2019, care a chestionat factorii de decizie în IT la nivel internaţional, companiile înregistrează mari pierderi financiare din cauza atacurilor cibernetice, respectiv pierderile şi recuperările de date. Vorbim despre un cost total mediu anual de peste 1 milion de dolari, în creştere faţă de anul precedent. Riscurile sunt cu atât mai mari atunci când angajaţii lucrează de acasă, iar reţeaua este mai descoperită şi, mai grav, accesează reţeaua folosind dispozitive proprii. Fără soluţii de securitate corect alese şi implementate, companiile se expun unor riscuri mari, de natură juridică, financiară şi, pe termen lung, reputaţională. Astfel, Dell Technologies tratează cu prioritate implementarea soluţiilor de securitate în funcţie de mărimea şi scopurile unui business, gândind soluţii personalizate fiecărei companii.

 

Infrastructură performantă care poate susţine conectarea în volum mare, de la distanţă

Soluţiile de infrastructură permit, în acest caz, funcţionarea business-ului atunci când angajaţii lucrează din locaţii diferite. Elemente precum încărcătura adiţională dată de furnizorii de conţinut (ca plaformele de streaming), serviciile de e-mail şi serverele, sau reţeaua de internet sunt provocări suplimentare de care companiile trebuie să ţină cont atunci când angajaţii se conectează de la distanţă. Acestea vin pe lângă prioritatea infrastructurii companiei, precum reţeaua proprie şi programe şi aplicaţii necesare angajaţilor. Soluţiile furnizate de către Dell Technologies includ şi infrastructura de care au nevoie companiile pentru a permite angajaţilor să se conecteze de oriunde.

 

Suport permanent din partea furnizorului de soluţii de tehnologie

Atunci când apar probleme tehnice de funcţionare, cel mai  important lucru este un partener care asigură suportul de la distanţă rapid, reducând timpul în care angajatul nu poate lucra şi numărul de paşi pe care acesta trebuie să îi efectueze. ProSupport cu SupportAssist este un astfel de program oferit de către Dell Technologies, care şi-a demonstrat eficienţa în timp pe piaţă, livrând mai rapid şi mai eficient decât majoritatea soluţiilor existente.

 

Training pentru companiile în căutarea de soluţii pentru mobilitate

În perioada aceasta, în care mobilitatea este un element obligatoriu pentru orice business care îşi propune să rămână relevant, companiile trebuie să se adapteze transformărilor digitale pentru a-şi menţine productivitatea, de oriunde ar lucra angajaţii. Astfel, Dell Technologies oferă pentru acestea, gratuit, un webminar live în care specialişti din cadrul companiei vor prezenta şi explica soluţiile de mobilitate necesare contextului actual.

Pentru mai multe detalii şi înscriere la webminar, accesaţi linkul acesta.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO