Business Hi-Tech

Depozitul de Calculatoare inchide 12 magazine

20.10.2008, 19:00 88

Lantul de retail IT&C Depozitul de Calculatoare, unul din cei mai mari jucatori de pe piata locala de profil, a decis sa-si inghete planurile de extindere si a inchis aproape o jumatate din magazinele noi deschise in acest an, compania motivand aceasta decizie prin necesitatea de a adopta o strategie a castigurilor mai mici dar sigure, in contextul riscurilor induse de criza internationala si o crestere sub asteptari a pietei locale.
Astfel, compania CNDPI Romsoft, operatorul retelei Depozitul de Calculatoare, a inchis 12 din cele 28 de magazine inagurate in acest an. "E bine sa previi. Si daca semnalele din piata sunt de asa natura, replierea a inceput. Noi am prognozat o anumita crestere si intrucat aceasta nu se intrevede n-are rost sa ne asumam riscuri. Pasii trebuie facuti acum cu grija. (...) Mai bine castiguri mai mici si sigure decat investitii pe termen lung cu profituri sub semnul intrebarii", a precizat pentru ZF Adrian Furnica, director general al CNDPI Romsoft. El spune ca reteaua de magazine a scazut la aproximativ 90 de unitati, iar planul companiei este sa mentina in functiune doar locatiile profitabile.
"Vom ramane cu aproximativ 90 de magazine, cele care au confirmat. La sfarsitul anului vom ramane exact cu atatea magazine cate vor produce profit. Exista diferiti factori zonali si temporali care se rasfrang in activitatea magazinelor. Nu vom ezita sa luam decizii cat se poate de transante in aceasta privinta mai ales daca cei implicati direct, cum ar fi de exemplu vanzatorii, nu vor da semne ca reactioneza la probleme, mai ales pentru ca noi ne bazam foarte mult pe vanzarea asistata si rolul lor este, deci, hotarator", a adaugat Furnica.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO