Business Hi-Tech

Deutsche Telekom soseste prin unguri in Romania

17.02.2006, 22:14 16

Operatorul Magyar Telekom (fost Matav), detinut in proportie de 60% de operatorul german de telefonie fixa Deutsche Telekom, are in plan sa intre pe piata de comunicatii fixe din Romania, prin noul brand de telecomunicatii EUfonika. Anuntul si lansarea oficiala vor fi facute pe 23 februarie.

In ultimele luni au circulat tot mai multe zvonuri despre interesul Deutsche Telekom pentru piata locala de telecomunicatii, iar Magyar Telekom a primit inca din 2004 aprobarea de a-si creste afacerile prin achizitii in Est, primind un buget de peste 800 de milioane de euro. Compania a intrat pe piata locala in 2004, prin preluarea Combridge, furnizor alternativ de solutii de telecomunicatii, care s-a infiintat in 2002.

Compania Magyar Telekom intentioneaza sa fie prezenta pe toate segmentele pietei de telecomunicatii din Romania, pana la sfarsitul anului 2006, a declarat anterior directorul executiv al companiei ungare, Elek Straub.

Magyar Telekom vrea de asemenea sa isi sporeasca anul viitor prezenta in Ucraina, pe care o vede ca fiind urmatoarea piata din Est ce va inregistra cresteri spectaculoase, scrie presa internationala.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO