Business Hi-Tech

Dezvoltatorul britanic de software Amdaris, co-fondat de antreprenorul moldovean Vlad Nanu, cumpărat de compania americană Insight Enterprises. În România, Amdaris are birouri în Timişoara şi Bucureşti şi 250 de angajaţi

 Vlad Nanu, co-fondator şi co-CEO al Amdaris

Vlad Nanu, co-fondator şi co-CEO al Amdaris

Autor: Alexandra Cepăreanu

18.08.2023, 17:29 282

Compania de origine britanică Amdaris, ce oferă servicii de dezvoltare software, suport dedicat gestionării produselor web şi consultanţă strategică, înfiinţată în 2009 în Marea Britanie de antreprenorul Vlad Nanu din Moldova şi britanicul Andy Rogers, a fost cumpărată de americanii de la Insight Enterprises, integrator de soluţii IT pentru companii, arată informaţiile publicate pe site-ul companiei britanice. Reprezentanţii celor două companii nu au dezvăluit valoarea achiziţiei.

„Cu un peisaj de business într-o stare constantă de schimbare, produsele şi serviciile IT au devenit parte integrantă: fiecare afacere trebuie să fie digitală. Organizaţiile au nevoie de un partener pentru a consilia, proiecta, construi şi implementa viitoarele lor modele de business folosind tehnologia, accelerându-şi călătoria digitală. Cu Amdaris, poziţia companiei Insight ca integrator de soluţii de top va fi îmbunătăţită, iar clienţii vor avea şi mai multe capacităţi în dezvoltarea de aplicaţii şi consultanţă digitală. Clienţii Amdaris obţin, la rândul lor, acces la expertiza noastră în cloud, date, AI, securitate cibernetică şi edge inteligent, sporită de relaţiile de lungă durată ale Insight cu peste 6.000 de parteneri tech de pe tot globul”, a spus Adrian Gregory, Insight EMEA president, se arată pe site-ul Amdaris.

Joyce Mullen, preşedinte şi CEO al Insight, spune că prin achiziţia companiei Amdaris, Insight îşi va îmbunătăţi capacităţile tehnologice şi va oferi o gamă şi mai largă de servicii şi soluţii clienţilor din regiunea EMEA.

„Pe fondul creşterii rapide a industriei de IT, achiziţionarea Amdaris de către Insight spune multe despre încrederea pe care ei o au în abilităţile şi talentele de dezvoltare software pe care Europa de Est le are de oferit”,  a spus Vlad Nanu, co-fondator şi co-CEO al Amdaris.

La nivel naţional, compania Amdaris are un birou în Timişoara (deschis din 2012) şi unul în Bucureşti (deschis anul acesta) şi înregistrează un număr de circa 250 de angajaţi. În cadrul evenimentului de deschidere a spaţiului de lucru din Bucureşti, Vlad Nanu, co-fondator şi co-CEO al Amdaris a transmis că România este singura ţară în care compania are două centre independente.

Compania Amdaris a înregistrat afaceri de 7,8 mil. euro (39 mil. lei) la finalul anului 2022, în creştere cu 95% faţă de 2021, şi un profit net de 509.000 euro (2,5 mil. lei), plus 89% faţă de anul precedent, potrivit datelor publice.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO