Business Hi-Tech

Dezvoltatorul de software RebelDot din Cluj cumpără Steepsoft AI, companie românească specializată în dezvoltarea de soluţii AI. „Vom furniza clienţilor ultimele inovaţii în materie de software, bazate pe inteligenţă artificială”

Tudor Ciuleanu, CEO al RebelDot şi Vadim Fîntînari, CEO al steepsoft AI

Tudor Ciuleanu, CEO al RebelDot şi Vadim Fîntînari, CEO al steepsoft AI

Autor: Alexandra Cepăreanu

23.05.2023, 10:33 143

RebelDot, companie de dezvoltare de software din Cluj-Napoca, preia pachetul majoritar de acţiuni la steepsoft AI, companie românească, specializată în dezvoltarea de soluţii AI şi liderul pieţei de profil din România, au transmis reprezentanţii celor două companii printr-un comunicat. În urma achiziţiei, RebelDot estimează o pondere de 10% - 15% a proiectelor de inteligenţă artificială (AI) în cifra de afaceri a companiei din acest an şi o creştere a vânzărilor ce va depăşi 50% în 2023 faţă de anul trecut.

„Achiziţia steepsoft AI reprezintă atingerea unui obiectiv strategic semnificativ în călătoria noastră spre a deveni un jucător important pe piaţa globală a serviciilor software şi suntem încântaţi să urăm bun venit echipei steepsoft AI în grupul RebelDot”, a spus Tudor Ciuleanu, CEO al RebelDot.

El a adăugat că „includerea competenţelor steepsoft AI în crearea de soluţii de Inteligenţă Artificială va facilita RebelDot posibilitatea de a le furniza clienţilor un spectru mai extins de opţiuni şi de a-i sprijini să îşi menţină statutul de lideri în contextul tehnologic care se află într-o evoluţie extraordinar de rapidă”.

„În colaborare cu RebelDot, acest parteneriat ne va permite să furnizăm clienţilor ultimele inovaţii în materie de software, bazate pe inteligenţă artificială. Astfel de soluţii vor facilita o creştere graduală a productivităţii mediului de business, care se va reflecta în dezvoltarea de noi modele de afaceri, ce vor aborda în mod eficient subiecte esenţiale, precum sustenabilitatea”, a spus Vadim Fîntînari, CEO al steepsoft AI.

RebelDot este companie românească de dezvoltare de software din Cluj-Napoca, cu prezenţă internaţională - având sedii în Cluj-Napoca, Oradea şi Copenhaga, potrivit reprezentanţilor companiei.

Steepsoft AI are sediul în România şi o echipă de dezvoltatori seniori, specializată în construirea de soluţii de ultimă oră care folosesc cea mai recentă tehnologie în inteligenţă artificială, au transmis reprezentanţii companiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO