Business Hi-Tech

Discul cu doua fete combina CD-ul si DVD-ul

26.08.2004, 00:00 156

Industria muzicala isi ofera o noua sansa in cresterea vanzarilor de muzica pe CD: un grup de case de discuri planuieste crearea, pana la sfarsitul anului, a unui nou format de disc care sa combine tehnologiile CD si DVD. Consortiul este format din casele de discuri EMI Music, Sony BMG Music Entertainment, Universal Music Group si Warner Music Group.
Noul format, numit DualDisc, va avea pe una din fete un album de muzica in format audioCD, iar pe cealalta fata va fi acelasi album la calitate DVD-audio plus videoclipuri, poze, adrese Internet, versurile melodiilor si imagini si filme din concerte, afirma oficiali ai consortiului DualDisc.
Noile discuri vor fi compatibile cu orice aparat care poate reda CD-uri audio sau DVD si vor iesi pe piata in octombrie. Acest anunt vine intr-o perioada grea prin care trec vanzarile de muzica pe CD. Popularitatea in crestere a serviciilor de vanzare a melodiilor prin Internet, cat si pirateria, au determinat scaderi drastice ale vanzarilor caselor de discuri. Cele doua tehnologii, precum si suportul pe care sa poata fi distribuite exista de mult timp, dar pana acum ele nu au fost combinate sub aceasta forma.
"Prin combinarea filmelor, a sunetului surround si a conectivitatii Internet intr-un singur disc, artistii pot fi prezentati cu o paleta mai larga a expresivitatii lor artistice si in acelasi timp le oferim consumatorilor exact ce ne-au cerut: calitate mai buna si un continut care sa ii apropie mai mult de artisti. Suntem foarte increzatori ca noua initiativa va revigora vanzarile de muzica", spune Andrew Lack, director executiv al Sony BMG Music Entertainment.
claudiu.andone@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO