Business Hi-Tech

EBS va prelucra documente oficiale ale UE

07.09.2006, 19:17 27

Grupul EBS din Cluj a anuntat incheierea unui parteneriat cu grupul de firme Imprimerie Centrale Luxembourg vizand prelucrarea logica a documentelor Uniunii Europene, in mod special prelucrarea Jurnalului Oficial al UE, sectiunea C, si a Memorialului Luxemburghez ("monitorul oficial" al statului Luxemburg).
Domeniul de business ITTS (IT Touched Services) sau prelucrarea logica a documentelor, aflat pana in prezent in cadrul EBS Consulting, membra a grupului EBS, a fost externalizat catre o firma nou-infiintata - DocEssensis - membra a aceluiasi grup. La inceputul acestei luni grupul EBS a vandut 60% din partile sociale ale DocEssensis catre grupul de firme Imprimerie Centrale Luxembourg. Potrivit conducerii EBS, pentru inceput DocEssensis va avea un numar de 30 de angajati, urmand ca pana la 1 ianuarie 2007 sa isi mareasca echipa la 50 de angajati. Pentru sfarsitul anului 2007 este prevazut un numar de aproximativ 100 de angajati.
Conducerea companiei DocEssensis va fi asigurata in urmatorii 5 ani de catre Daniel Metz, in functia de director general, si de catre un consiliu consultativ format din 5 persoane. Presedintele Consiliului Consultativ este Roland Dernoeden, presedintele grupului Imprimerie Centrale. Din Consiliul Consultativ face parte si Henri Grethen, presedinte al grupului parlamentar al Partidului Democrat din cadrul Camerei Deputatilor a statului Luxemburg si fost ministru al economiei. Toti membrii Consiliului Consultativ sunt si administratori legali ai firmei DocEssensis.
"Conceptul de IT Touched Services se refera la servicii in domenii adiacente industriei IT, cum este si cel de prelucrare logica de documente, iar dezvoltarea sa a venit ca o urmare fireasca a proiectelor derulate pana in prezent si incheiate cu succes, ceea ce a incurajat dezvoltarea mai departe a acestei divizii", a declarat Daniel Metz, directorul general al grupului EBS.
EBS Romania a fost fondata in 2000, cu denumirea initiala de EBS Software Romania, de catre un dezvoltator important de sisteme ERP din Germania, ca centru de dezvoltare de solutii software economice pentru acesta. In iunie 2002, firma a fost preluata de managementul actual si denumirea ei a fost modificata in EBS Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO