Business Hi-Tech

Elektrim: Vivendi Universal sau Deutsche Telekom

17.05.2001, 00:00 14



Proprietarii conglomeratului polonez de firme Elektrim au ales la inceputul acestei saptamani un nou consiliu de supraveghere, care va trebui sa aleaga cine va deveni actionarul majoritar al grupului: compania franceza Vivendi Universal sau Deutsche Telekom.

Vivendi, partener al Elektrim in afacerile din telecomunicatii si cel mai mare actionar al companiei, va detine in consiliu - care poate angaja si concedia managementul firmei - cel putin doi membri.

Cei doi giganti ai telecomunicatiilor europene se lupta, inca de anul trecut, pentru controlul asupra companiei PTC - cel mai mare operator de telefonie mobila din Europa de Est - precum si pentru activele strategice ale grupului polonez.

"Este prea devreme pentru a orice fel de concluzii, si se pare ca atat Vivendi, cat si Deutsche Telekom vor continua sa lupte pentru control. Important este ca acum Elektrim are un consiliu de supraveghere", a spus un analist prezent la adunarea generala a actionarilor.

Vivendi controleaza peste 17% din voturile in AGA Elektrim, a carui recenta sedinta este considerata drept cea mai scumpa din istoria grupului, din cauza armatelor de avocati si consultanti juridici prezenti la intalnire.

Grupul francez a investit pana in prezent 1,2 miliarde de dolari in Elektrim, in timp ce Telekom doreste o parte din compania poloneza (divizia de cabluri) pentru 400 milioane de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO