Business Hi-Tech

eMag îşi mută infrastructura IT în buncărul de date al IBM

Autor: Adrian Seceleanu

10.09.2011, 19:41 3951

Acesta este al doilea contract major câştigat de IBM România după ce compania a preluat în administrare în 2010 pe o perioadă de zece ani buncărul de date construit de cea mai mare companie din România, Petrom.

"Până în prezent, eMag opera două centre de date, unul externalizat şi celălalt intern, care rulează aplicaţiile operaţionale. eMag a decis să externalizeze centrul de date intern, care găzduieşte aplicaţiile IT pentru realizarea comenzilor, informaţiile despre stocuri şi solduri, atât pentru a reduce cheltuielile de operare, cât şi pentru a susţine extinderea operaţională a businessului", potrivit datelor furnizate de reprezentanţii eMag.

"Am dorit să îmbunătăţim timpul de răspuns în procesarea comenzilor, dar şi continuitatea operaţională", a declarat Tudor Manea, director de dezvoltare IT & software al eMag.

"Pe toată durata contractului IBM îi va oferi eMag o suită de servicii IT", a precizat Dania Şelaru, Country Global Technology Services Manager, IBM România.

Soluţia IBM include furnizarea de servicii de găzduire a infrastructuri IT şi servicii adiţionale acestora pentru următorii cinci ani

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO