Business Hi-Tech

Endava: Incercam sa cumparam si alte firme IT

Endava: Incercam sa cumparam si alte firme IT

Marian Popa

06.10.2006, 19:43 79

Grupul de firme Endava, furnizor de servicii IT cu sediul central la Londra, va investi pentru dezvoltarea companiilor detinute in Romania si Republica Moldova o suma minima de 3 mil. euro pana la sfarsitul lunii iunie a anului viitor, si va continua achizitiile pe piata romaneasca.
"Investitiile minime pe care le vom realiza in Romania si in Republica Moldova se vor situa la un nivel de 1,5 mil. euro pentru fiecare dintre cele doua piete", a declarat pentru ZF Marian Popa, managing director al Endava pentru Europa Centrala si de Est.
"In prezent, avem 80 de dezvoltatori de soft angajati in Romania si 210 in Chisinau in Republica Moldova, dar numarul acestora va creste pana la 500. Accentul va fi pus pe Romania, unde se va inregistra cea mai mare crestere a numarului de angajati. Avem in vedere mai multe locatii, pe langa cele unde suntem deja prezenti, in Cluj si Bucuresti, dar nu nu am hotarat inca nimic", a spus Popa.
El a precizat ca Endava va continua in urmatoarele luni procesul de achizitii sau fuziuni pe piata romaneasca, dupa preluarea recenta a firmei Alfa Global Solutions, din Cluj-Napoca, si integrarea societatii Compudava din Republica Moldova in Endava. "Vrem sa fuzionam cu echipe care au ajuns la o anume limita de unde au nevoie de bani pentru a se dezvolta, de un management puternic. Vrem doar sa mergem alaturi de echipe, nu vrem sa luam doar carcase - de unde cineva vrea doar sa faca un exit. Sunt multe firme de unde sa alegem si vom continua seria achizitiilor", a spus Marian Popa.
Potrivit reprezentantului Endava in Europa Centrala si de Est, grupul are circa 400 de angajati, iar numarul de salariati va creste pana la finele anului la peste 700 de persoane.
Compania are in plan sa se extinda si pe plan regional, in Balcani, iar business-ul va fi condus din Romania, a declarat Marian Popa. "Vrem o prezenta foarte puternica in zona si ne intereseaza tari ca Slovacia, Serbia, Bulgaria sau Muntenegru. Endava a ales Romania ca centru de coordonare pentru ca mediul cultural este unul OK, climatul socio-economic este unul stabil, dar - poate - si din cauza mea", a spus Popa. Anterior, Popa a ocupat functiile de director executiv al Rank Xerox Romania/Moldova, director general al ICL Romania si Moldova, respectiv Fujitsu Services Romania.
Endava, infiintat in 2006, prin fuziunea grupurilor Brains Direct si Concise, furnizeaza servicii de consultanta, dezvoltare software si solutii de suport IT clientilor din Europa si SUA. Grupul are sucursale la Bucuresti, Cluj, Chisinau, Londra, Woking si Wallingford (Anglia). Endava a anuntat, in aceasta saptamana, numirea lui Marian Popa ca managing director al Endava pentru Europa Centrala si de Est.
Compania anticipeaza o cifra de afaceri de 25 de milioane de euro pentru anul fiscal care se va incheia in luna iunie 2007, "baza acestor venituri fiind realizata in Romania si Republica Moldova", a spus Popa. Compania ofera servicii si soft pentru sectoarele telecom, financiar si media - care sunt asteptate sa creasca puternic si in aceasta regiune in anii urmatori. "Noi am implementat aplicatii care gestioneaza si 10.000 de operatiuni pe secunda pentru retele de bancomate din Occident. Ganditi-va ca in anii urmatori numarul tranzactiilor din Romania va creste si bancile vor prefera o solutie deja testata de Barclays, de exemplu, cu care noi am lucrat", a explicat Popa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO