Business Hi-Tech

Enea cumpara inca o companie dupa IP Devel

23.04.2008, 18:01 64

Compania suedeza Enea, care a platit luni 3,2 mil. euro pentru firma romaneasca de software IP Devel, continua seria de achizitii prin preluarea producatorului francez de aplicatii de retea Netbricks.
Enea va plati 3 mil. euro petru pachetul integral de actiuni al Netbricks, urmand sa achite o suma aditionala nespecificata in termen de trei ani, in functie de evolutia financiara a Netbricks.
In 2007, veniturile nete ale Netbricks au totalizat 2,5 mil. euro. Circa 60% din aceasta suma a fost realizata pe continentul european. Compania, care are 17 angajati, detine birouri in Franta si Israel.
Prin aceasta achizitie, Enea isi consolideaza pozitia pe piata echipamentelor de retea NGN (next generation networks), au anuntat oficialii companiei suedeze.
Netbrick este unul dintre cei mai mari producatori si furnizori de software cunoscut sub numele de "protocol stack". Acestea reprezinta o stiva virtuala de protocoale de comunicatii, care permit unor echipamente de retea sa interactioneze intre ele.
Cele doua firme au clienti complementari pe segmentul furnizorilor de echipamente de retea, precum Alcatel-Lucent, Thales si Thomson.
"Netbricks si IP Devel sunt doua companii cu o prezenta puternica pe pietele internationale de infrastructura de retea. In urma celor doua achizitii, Enea isi va extinde portofoliul software, canalul de vanzari si va castiga resurse aditionale pentru furnizarea de servicii", a declarat Johan Wall, presedintele si directorul executiv al Enea. "Clientii din domeniul telecom ai Netbricks vor spori vanzarile Enea in Europa si Israel. Pe de alta parte, ne asteptam ca achizitia sa determine cresterea interesului pentru produsele noastre in Scandinavia si Statele Unite, acolo unde Enea are o prezenta puternica", a precizat Didier Raffenoux, presedintele Netbricks.
Tranzactia cu Netbricks a fost finalizata pe 21 aprilie, in ziua in care Enea a anuntat achizitia companiei locale IP Devel. Suma de 3,2 mil. euro platita pentru IP Devel va fi impartita intre cei doi actionari ai companiei - Adecco, care detine 76% din titluri in urma tranzactiei petrecute in cea de-a doua jumatate din 2006, si Bogdan Putinica, cofondator si director executiv, care a pastrat 24% din actiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO