Business Hi-Tech

Europa de Vest a inghitit 8 milioane de camere digitale

18.08.2003, 00:00 18

Europenii din partea de vest a continentului se dau in vant dupa aparatele foto digitale. Vanzarile de astfel de echipamente in Europa Occidentala s-au dublat in 2002 fata de anul anterior, arata un studiu realizat de firma de cercetare IDC. Per total, numarul unitatilor comercializate in aceasta regiune a depasit 8 milioane de unitati si au adus producatorilor venituri de 3,4 miliarde de dolari.
Pana la sfarsitul lui 2004, cifrele se vor dubla din nou, numarul unitatilor vandute urmand sa ajunga la 16 milioane, respectiv 20 milioane la finalul anului 2007.
IDC estimeaza ca preturile la camerele foto digitale va scadea in continuare iar modelele cu rezolutie maxima de 3 megapixeli vor fi cele mai cautate in acest an.
Cresterea vanzarilor in acest segment de piata a produs efecte pozitive si in industrii adiacente cum ar fi cea a echipamentelor de tiparire si a computerelor de birou. Gradul de utilizare a computerelor acasa va depasi 40% in 2007 in Europa de Vest, mai spun specialistii IDC.
Conform datelor furnizate de compania de cercetare, 2002 a fost un an bun pentru Canon, singurul producator care a reusit sa-si majoreze cota de piata in decursul celor 12 luni si sa urce in clasament de pe pozitia a patra pe prima.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO