Business Hi-Tech

Euroweb promite convorbiri non-stop pentru 15 dolari pe luna

25.03.2003, 00:00 26

Cateodata e un avantaj sa locuiesti in provincie. In curand, ploiestenii ar putea sa vorbeasca la telefon si sa navigheze pe Internet nelimitat pentru 15 dolari pe luna. Aceasta este promisiunea furnizorul de Internet Euroweb Romania.
Euroweb va incepe sa furnizeze in orasul Ploiesti, in a doua parte a lunii aprilie, servicii de voce si transmisii de date prin intermediul unei solutii radio, investitia ridicandu-se la aproximativ un milion de dolari, a declarat presedintele companiei, Gheorghe Rusu.
"Am decis sa experimentam aceasta solutie in provincie, intrucat dimensiunile investitiei sunt mai mici iar pe piata Bucurestiului este mai greu de patruns. Fondurile necesare investitiei provin din sursele companiei. Ne propunem ca in primele sase luni de la lansare sa avem circa 10.000 de clienti, Euroweb solicitand in acest sens transe de numerotatie de la autoritatea de reglementare", a afirmat Rusu.
Tarifele Euroweb se vor situa sub oferta RomTelecom in privinta convorbirilor locale, a mentionat oficialul companiei.
Pentru un abonament lunar de 15 dolari, persoanele fizice vor avea posibilitatea sa efectueze un numar nelimitat de convorbiri locale si transmisii de date. In cazul clientilor din segmentul business, costul unui abonament va fi de 30 de dolari, cu aceleasi facilitati. Terminalele permit realizarea de transmisii de date la o viteza de 128 de kbps.
Costul unui terminal, care va functiona in benzile de frecventa de 1.980 Mhz si 2.350 MHz, va fi de 20 de dolari, iar pretul va fi suportat de companie daca utlizatorul opteaza pentru varianta abonamentului.
"Producatorul terminalului este o firma din Statele Unite, care a mai furnizat acest tip de echipament si altor operatori din SUA si China. Telefoanele si echipamentele retelei vor permite utilizatorilor sa efectueze convorbiri din orice zona a orasului Ploiesti", a spus Rusu.
Realizarea de convorbiri interurbane va fi posibila dupa incheirea acordurilor de interconectare cu RomTelecom si operatorii de telefonie mobila.
"Cred ca pana la sfarsitul primului semestru, clientii Euroweb din Ploiesti vor putea sa vorbeasca si cu abonatii celorlalti operatori de telecomunicatii. Umatorul oras vizat este Bucurestiul, unde vom fi prezenti pana la sfarsitul acestui an. Pentru segmentul convorbirilor internationale vom utiliza tehnologia VoIP (Voice over Internet Protocol - voce pe suport internet - n.r.)", a mai spus Rusu.
Euroweb Romania activeaza ca furnizor de servicii Internet din 1993. In iulie 2000, compania a devenit parte integranta a retelei pan-europene Euroweb International, unul din cei mai importanti ISP (Internet Services Provider) din Europa Centrala si de Est.
Portofoliul de servicii asigura toate tipurile de conexiuni la Internet valabile in prezent: dial-up, ISDN (Integrated Services Digital Network), linie inchiriata, cablu TV, legaturi radio in frecventele de 2,4 3,5 si 26 Ghz, GSM si satelit.
Pentru 2003, conducerea Euroweb Romania estimeaza o cifra de afaceri de 12 milioane de dolari, comparativ cu 10 milioane de dolari in 2002. Compania are puncte de prezenta in sapte orase din Romania si numara circa 50 de angajati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO