Business Hi-Tech

Fabrica de PC-uri detinuta de Altex si-a majorat afacerile cu 53%, la 11 mil. euro

Fabrica de PC-uri detinuta de Altex si-a majorat afacerile cu 53%, la 11 mil. euro

Complet Electro Serv a investit 1,5 mil. euro in unitatea de asamblare a PC-urilor din Parcul Logistic CEFIN, amplasata la kilometrul 13 al autostrazii Bucuresti-Pitesti

03.09.2007, 18:24 76

Compania locala Complet Electro Serv (CES), producator de computere personale care face parte din grupul Altex, a inregistrat o cifra de afaceri de 10,81 mil. euro (35,61 mil. lei) in prima jumatate a anului, in crestere cu 53% fata de nivelul de 7,07 mil. euro (24,94 mil. lei) inregistrat in perioada similara a anului trecut, a declarat pentru ZF Gabriel Jitaru, directorul executiv al companiei.
Pentru sfarsitul anului, oficialul CES estimeaza o crestere de 15% a businessului. Potrivit datelor Ministerului Finantelor, CES a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 17,2 mil. euro (60,83 mil. lei) si pierderi de 554.365 euro (1,95 mil. lei). Compania, cu sediul in Piatra Neamt, produce in prezent PC-uri atat in segmentul de sisteme desktop (prin brand-urile Davio si Myria), cat si in segmentul de laptop-uri (prin brand-ul Myria). Potrivit lui Jitaru, CES a produs cu 15-16% mai multe unitati in primul semestru al anului, comparativ cu perioada similara din 2006.
"Cresterea afacerilor companiei este sustinuta de majorarea cererii pentru sisteme care includ pachete software si contin componente de calitate mai buna, chiar daca in ultima perioada pretul la componente hardware a scazut", a adaugat oficialul companiei.
Compania intentioneaza sa isi dezvolte mai puternic vanzarile business to business, segment pe care a debutat in urma cu doua luni, a declarat Mihai Traistaru, directorul de operatiuni al CES. El a adaugat ca firma intentioneaza sa isi vanda produsele si prin licitatii.
Peste 90% din totalul sistemelor produse de CES sunt comercializate in retelele Altex si Media Galaxy, restul PC-urilor fiind livrate institutiilor publice prin intermediul programelor guvernamentale.
Anul trecut, Complet Electro Serv a inaugurat o unitate de asamblare de PC-uri in care a investit 1,5 mil. euro. Potrivit oficialilor companiei, aceasta este cea mai moderna linie de asamblare din sud-estul Europei. Traistaru a precizat ca in cadrul unitatii lucreaza 30 de persoane, iar linia poate produce 400 de computere pe zi.
Linia de asamblare este modulara, putand fi marita in orice moment si putand fi adaptata pentru a produce alte componente, precum telefoane mobile sau unitati optice. Cele 20 de statii de lucru permit asamblarea simultana a mai multor configuratii diferite, iar procedura de testare si instalare software este complet automatizata, eliminand riscul aparitiei de erori umane.
CES si-a majorat cota de piata in trimestrul al doilea din 2007 la 9,6%, in timp ce numarul de unitati livrate a urcat cu 17% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Compania detine 13,8% din piata sistemelor desktop si aproape 2% pe segmentul laptop-urilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO