Business Hi-Tech

Facebook a achiziţionat un producător de aplicaţii mobile din Israel

AFP/Mediafax Foto

AFP/Mediafax Foto

Autor: Ioana Nita

Facebook, cea mai mare reţea de socializare din lume, a achiziţionat producătorul de aplicaţii mobile Onavo, potrivit anunţului postat ieri pe site-ul companiei israeliene, scrie agenţia Thomson Reuters.

Suma plătită de Facebook este cuprinsă între 150 mil. dolari şi 200 mil. dolari, conform portalului de ştiri economice Calcalist, ceea ce înseamnă că aceasta este cea mai mare achiziţie făcută de reţeaua de socializare în Israel. Reprezentanţii companiei israeliene fondată în urmă cu trei ani au anunţat că aplicaţia pentru telefoane mobile a Onavo, care ajută utilizatorii să-şi reducă costurile prin folosirea eficientă a datelor, va fi un brand separat.

Onavo a strâns 13 milioane de dolari de la investori, aceştia fiind Sequoia Capital, Magma Venture Partners, Horizons Ventures şi Motorola Mobility Ventures. Onavo îşi va păstra birourile din Israel, ceea ce înseamnă că Facebook va avea pentru prima oară un centru de cercetare şi dezvoltare în această ţară, potrivit site-ului de ştiri Haaretz.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 15.10.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO