Business Hi-Tech

Facebook a angajat un specialist care învaţă computerele să gândească

Facebook a angajat un specialist care învaţă...

Autor: Octavian Calei

15.12.2013, 12:51 969

Facebook a anunţat săptămâna aceasta că l-a angajat pe Yann LeCun, un nume sonor în domeniul cercetării inteligenţei artificiale pentru a conduce departamentul de cercetare al companiei, scrie Business Insider.

Profesorul Yann LeCun de la Universitatea New York, autorul tehnologiei care recunoaşte scrisul de mână, folosită de către toate băncile din lume, va lucra în regim part time pentru Facebook, continuându-şi în acelaşi timp şi activitatea la facultate.

El a anunţat că împreună cu profesorul Goeffrey Hinton de la Universitatea din Toronto, a făcut progrese în privinţa inteligenţei artificiale, reuşind să făcă un computer să înveţe singur, un concept numit de ei „învăţare nesupravegheată”.

Google l-a angajat în luna martie pe Hinton iar Facebook l-a angajat acum pe LeCun, punctând trendul la nivelul industriei.

Jucători IT de talie mondială, precum IBM, Google sau Yahoo s-au antrenat într-o cursă pentru a crea calculatoare care pot vedea, auzi şi raţiona.

Google a încheiat un parteneriat cu NASA şi cu Asociaţia Universităţilor de Cercetare Spaţială pentru un laborator propriu de cercetare numit Quantum AI Lab în timp ce Yahoo a cumpărat LookFlow, un startup cunoscut pentru tehnologia de recunoaştere a imaginilor.

Învăţarea computerului să recunoască imagini este una dintre cele mai mari provocări ale inteligenţei artificiale. Microsoft lucrează, de asemenea, la o tehnologie de recunoaştere a vocii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO