Business Hi-Tech

Firma de soft Wittmann, preluata de germani

05.09.2007, 18:30 33

Ropardo AG Leverkusen, companie germana de dezvoltare software si consultanta IT, a achizitionat pachetul majoritar al firmei sibiene Wittmann&Partner. Firma germana a preluat 51 la suta din actiunile Wittmann&Partner Sibiu, Ciprian Candea, directorul general al companiei sibiene, pastrand controlul asupra pachetului ramas, respectiv 49% din actiuni.
Ca urmare a tranzactiei, Wittmann& Partner detine un capital social de peste 100.000 de euro. "Capitalul va fi investit in sustinerea unei prezente mai active pe piata romaneasca si europeana, dezvoltarea produselor software Wittmann&Partner si in consolidarea echipei", mai spune Candea, care precizeaza ca Wittmann&Partner isi va mentine independenta operationala fata de Ropardo AG.
Oficialii celor doua firme au refuzat sa precizeze informatii suplimentare cu privire la valoarea tranzactiei.
Wittmann&Partner si-a propus, la inceputul acestui an, sa creasca vanzarile externe cu pana la 30% in 2007. Contractele cu firme din afara Romaniei reprezinta 70% din vanzarile totale ale companiei, cele mai multe contracte vizand piata din Germania. Potrivit lui Candea, aceasta orientare are loc dupa ce piata din vestul Europei s-a maturizat mai rapid decat restul Uniunii Europene.
Wittmann&Partner Sibiu a realizat anul trecut venituri de aproape 372.000 de euro, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului Finantelor Publice, cu 48% mai mult decat a incasat in 2005. Compania a facut un profit de 65.000 de euro. Compania germana Ropardo detine 55 de angajati si a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de circa patru milioane de euro.
Wittmann&Partner ofera servicii de consultanta si dezvoltare si implementare solutii software de tip ERP (Enterprise Resource Planning), platforme e-learning. Firma a fost fondata in 2000 in urma unei fuziuni dintre firma sibiana Artificial Intelligence Research Group (AIRG) si Wittmann EDV-Systems GmbH din Germania.
Noul actionar majoritar al companiei sibiene de soft, Ropardo AG, este specializat in dezvoltare software, management de proiecte, outsourcing, solutii de tip business intelligence si data warehousing/mining.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO