Business Hi-Tech

Foxconn, unul dintre furnizorii Nokia, isi cauta angajati la Cluj

23.04.2007, 18:13 25

Foxconn, una dintre cele 10 companii care vor face parte din parcul industrial Tetarom III, unde producatorul finlandez Nokia va construi o fabrica de telefoane mobile, a purtat o prima runda de discutii cu Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca Cluj. "Cei de la Foxconn, care vor asigura in proportie de 80% componentele pentru telefoanele produse de compania finlandeza Nokia, au discutat cu noi despre oferta de locuri de munca. In acest sens noi vom organiza o bursa a locurilor de munca, la care i-am invitat sa participe", a spus Daniel Don, director executiv al AJOFM Cluj. Bursa va fi organizata in luna mai la Sala Sporturilor, eveniment pentru care se are in vedere colaborarea cu agentiile de ocupare a fortei de munca din judetele vecine Clujului.
La concurs vor fi scoase 1.300 de locuri de munca, dintre care 1.000 vor necesita doar studii medii, in mare masura pentru liniile de asamblare a aparatelor Nokia. Alte 300 de locuri vor fi disponibile pentru cei cu studii superioare, in special pentru absolventii de profil tehnic.
Foxconn Technology Group are peste 200.000 de angajati la nivel mondial si produce componente electronice pentru Apple, Cisco, Nokia, Dell sau Sony.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO