Business Hi-Tech

France Telecom intra pe televiziune prin satelit

09.04.2008, 20:00 19

France Telecom (FT), unul dintre cei mai mari operatori telecom din Europa, va furniza din acest an servicii de televiziune prin satelit (DTH) in Franta, Polonia si Spania, pentru a-si completa oferta de servicii TV disponibile prin internet si telefonul mobil, scrie Financial Times. Conform analistilor, France Telecom este primul operator telecom european major care intra pe piata DTH.
Serviciul de televiziune prin internet al Orange, operatorul de telefonie mobila detinut de FT, este cel mai mare din Europa, cu 1,2 milioane de clienti in Franta.
Oficialii FT spun ca vor lansa servicii TV prin satelit pentru a putea acoperi astfel si zonele in care viteza serviciilor de date fixe este inadecvata pentru a furniza programele TV. Conform FT, in Franta doar 50% din populatie au acces la viteze de download de 3-4 Mbps, care permit furnizarea serviciului Orange TV.
FT a obtinut si drepturile de retransmitere TV pentru unele din meciurile de fotbal din Liga I franceza. Orange Romania, filiala locala a FT, a anuntat ca intentioneaza sa ofere servicii de televiziune pe piata locala, pentru a acoperi toate segmentele "pietei telemedia", dar a evitat sa ofere detalii despre platforma care va fi utilizata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO